Η Reckitt Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και σε πλήρη συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση, προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» από τα σημεία πώλησης.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό».

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η απόφαση του ΕΟΦ που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών» δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol.

Επισημαίνουμε ότι το ίδιο προϊόν, «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών», με την ίδια ακριβώς σύσταση, έχει ήδη λάβει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Κύπρου και κυκλοφορεί κανονικά στις αγορές αυτές.

Στη Reckitt, αναγνωρίζουμε ως καθήκον μας να παρέχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα Dettol και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον ΕΟΦ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην Ελληνική αγορά, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας