Είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο: Μόλις περάσουν οι γιορτές, τα πάρτι, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις - ακόμα και αν μας φόρτωσαν περιττό στρες όσο συνέβαιναν - βρίσκουμε τον εαυτό μας να μελαγχολεί και να σκέφτεται πώς πέρασαν τόσο γρήγορα οι μέρες.

Μπορεί να είναι απογοήτευση επειδή δεν προλάβαμε να κάνουμε όσα θα θέλαμε και να δούμε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ή απλώς πεσμένη διάθεση επειδή δεν θέλουμε ακόμα να επιστρέψουμε στη ρουτίνα μας. Σε πολλές περιπτώσεις, μας πιάνουν αισθήματα μοναξιάς. Και επειδή πολλά από αυτά τα πράγματα δεν βρίσκονται και τόσο πολύ στον έλεγχό μας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε καταλλήλως.

Φτιάχνουμε μια ρουτίνα αυτοφροντίδας

Μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καθημερινό επίπεδο - από το να μην ξεχνάμε όποτε πλένουμε τα δόντια μας να βάζουμε και ενυδατική, μέχρι να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια να κοιμόμαστε σε πιο σωστό ωράριο. Τακτικά διαλείμματα για τον εαυτό μας - για να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή για να ακούσουμε λίγη μουσική - είναι απαραίτητα και μας βοηθούν να αποφεύγουμε τις αρνητικές σκέψεις λόγω συσσωρευμένου στρες.

Μιλάμε σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο

Το να στηρίζεστε σε φίλους μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να αισθάνεστε συνδεδεμένοι. Αν αναμένετε μελαγχολία μετά τις διακοπές, μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε και πείτε του ότι θα χρειαστείτε λίγη επιπλέον παρέα, ή ό,τι είναι αυτό που χρειάζεστε.

Κάνουμε σχέδια και για μετά τις γιορτές

Αν μη τι άλλο, οι περισσότεροι από εμάς δεν προλαβαίνουμε συνήθως να δούμε όλο τον κόσμο που θα θέλαμε μέσα στις λίγες μέρες των εορτών, άρα γιατί να μην κανονίσουμε μερικές συναντήσεις και μετά; Θα είναι ένας ωραίος τρόπος να κάνουμε διάλειμμα από την καθημερινότητα και να μην αισθανόμαστε μόνοι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024