Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οι ιδιαίτερα ενοχλητικές εξάψεις, δεν κάνουν διακρίσεις στην ώρα. Βέβαια, οι εξάψεις είναι κάτι άμεσο και οι επιπτώσεις στη δουλειά μπορεί να είναι και πιο έμμεσες. Για παράδειγμα, αν οι εξάψεις έχουν έρθει το προηγούμενο βράδυ και δεν σας άφησαν να κοιμηθείτε, είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε το πρωί και να μην έχετε ενέργεια. Μπορεί να σας πιάσουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και όσο δουλεύετε. Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε. Μπορείτε να βρείτε γρήγορα τις ισορροπίες σας και να επανέλθετε.

Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές

Νιώθετε να έρχεται μια έξαψη; Κατευθυνθείτε σε ένα ήσυχο δωμάτιο για μερικές βαθιές αναπνοές. Η βαθιά αναπνοή βοηθά στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος - το μέρος του σώματος που σας βοηθά να χαλαρώσετε - το οποίο μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση του προβλήματος. Δοκιμάστε το μοτίβο αναπνοής 4-7-8: Εισπνεύστε από τη μύτη σας για τέσσερις μετρήσεις, κρατήστε την αναπνοή σας για επτά μετρήσεις και στη συνέχεια εκπνεύστε από το στόμα σας για οκτώ μετρήσεις.

Δροσιστείτε

Οι ανεμιστήρες χειρός είναι φίλοι σας. Μια άλλη επιλογή είναι να ρωτήσετε στον χώρο εργασίας σας αν μπορείτε να καθίσετε δίπλα σε ένα παράθυρο που μπορείτε να ανοίγετε. Ντυθείτε με στρώσεις - ελαφριές ζακέτες και σακάκια, για παράδειγμα - που μπορείτε να τις βγάλετε εύκολα όταν νιώθετε να ζεσταίνεστε.

Τσεκάρετε τη διατροφή σας

Τα πικάντικα τρόφιμα και η καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν εξάψεις. Παραλείψτε την καυτερή σάλτσα και δοκιμάστε ντεκαφεϊνέ ή τσάι από βότανα στα διαλείμματά σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε προϊόντα σόγιας στα γεύματά σας. Τα φασόλια της σόγιας είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα (μια ένωση παρόμοια με τα οιστρογόνα) και η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με λιγότερο συχνές και σοβαρές εξάψεις.

Βγείτε για περπάτημα

Η απόδραση από τον χώρο εργασίας για λίγη ώρα μπορεί να φέρει ανακούφιση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2022 στο περιοδικό Climacteric. Άλλες έρευνες έχουν βρει ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει το πόσο καλά το σώμα ρυθμίζει τη θερμοκρασία.

Προσπαθήστε να βρείτε ευέλικτες λύσεις

Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από τον χώρο εργασίας σας, όπως η ευελιξία στο να εργάζεστε από το σπίτι. Η εμμηνόπαυση είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποτρέψετε, όπως και τα συμπτώματά της, και αυτό το φορτίο δεν πρέπει να βαραίνει μόνο εσάς. Χρειάζεται υπομονή και καλή διαχείριση του στρες από πλευράς σας, αλλά χρειάζεται και έναν εργοδότη ο οποίος να καταλαβαίνει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]