Οι εξάψεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, και μπορεί να εμφανίζονται για μεγάλη χρονική περίοδο. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να τις σταματήσετε, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την έντασή τους και να ζείτε πιο άνετα.

Ξεκινήστε την αερόβια άσκηση

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, και αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο σχετικό με την ευεξία σας βελτιώνεται μαζί της. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Menopause διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα άσκησης 16 εβδομάδων είχαν λιγότερες εξάψεις από τις γυναίκες που δεν έκαναν το πρόγραμμα.

Βέβαια, η αερόβια δεν είναι η μόνη άσκηση

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), η οποία εναλλάσσει περιόδους σκληρής και άνετης δραστηριότητας, θα μπορούσε να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τις εξάψεις εκπαιδεύοντάς το να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στη διαστολή και τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό είναι το κλειδί για την ταχεία αποφόρτιση της θερμότητας. Επιπλέον, αυτού του είδους η προπόνηση αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Ως αποτέλεσμα, ο υποθάλαμος του εγκεφάλου σας μαθαίνει να αντιδρά καλύτερα σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Δοκιμάστε γιόγκα

Η νυχτερινή εφίδρωση από τις εξάψεις μπορεί να δυσκολέψει πολύ τον ύπνο σας. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει με αυτό με διάφορους τρόπους. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2022 στο Nursing & Health Sciences διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν γιόγκα για 20 εβδομάδες κοιμόντουσαν καλύτερα, καθώς και προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι μπορεί να μειώσει το άγχος και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Προσθέστε περισσότερη σόγια στη διατροφή σας

Η σόγια περιέχει ισοφλαβόνες, οι οποίες είναι οιστρογόνα φυτικής προέλευσης. Μία από αυτές τις ισοφλαβόνες μετατρέπεται από τα βακτήρια του εντέρου σας σε μια ένωση που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των εξάψεων.

Δοκιμάστε τον διαλογισμό

Είναι μια πρακτική που δεν υπόσχεται αποτελέσματα για όλους - μπορεί απλά να μην καταφέρετε να μπείτε στο κόνσεπτ, και αυτό είναι εντάξει. Αν ο διαλογισμός σας βοηθά να αδειάζετε το κεφάλι σας, όμως, μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του άγχους, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει και με τις εξάψεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ενεργή σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια απομακρύνει τη συναισθηματική αποξένωση
Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ 9χρονη με μηνιγγίτιδα
25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς