Ενα φλιτζάνι φράουλες την ημέρα μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με έρευνα του Global Burden of Disease.

Η έρευνα έδειξε ότι η χαμηλή σε φρούτα διατροφή είναι μεταξύ των 3 πρώτων παραγόντων  κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη.

Ο καθηγητής Britt Burton-Freeman δήλωσε ότι αυξανόμενες ενδείξεις για την καρδιομεταβολική υγεία υποδεικνύουν ότι ακόμα και ένα φλιτζάνι φράουλες την ημέρα είναι πιθανό να εχει ωφέλιμη δράση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οφέλη της κατανάλωσης φραουλών στην καρδιά είναι πιθανό να περιλαμβάνουν  χαμηλότερη ολική και LDL χοληστερόλη, μεγαλύτερη αγγειακή χαλάρωση και χαμηλότερο σάκχαρο, μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη και χαμηλότερη φλεγμονή.

Η Dr. Arpita Basu, του University of Nevada, δήλωσε ότι έρευνα σε 33 παχύσαρκους έδειξε ότι 2,5 φλιτζάνια φράουλες την ημέρα βελτίωσαν σημαντικά την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Πρόσθεσε ότι η νέα έρευνα στηρίζει την υπόθεση ότι η κατανάλωση φραουλών μπορεί να βελτιώσει τους καρδιομεταβολικούς κινδύνους. Επιπλέον οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι ενδείξεις στηρίζουν τον ρόλο της φράουλας στην προσέγγιση ‘’τροφή ως φάρμακο’’ για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και της καρδιαγγειακής νόσου σε ενηλίκους.

Άλλες έρευνες ανακάλυψαν ενδείξεις ότι οι φράουλες ενδεχομένως μπορεί να συμβάλλουν στην προστασία από ορισμένους καρκίνους και θα μπορούσαν να προσφέρουν άλλα οφέλη σε ανθρώπους με υπέρταση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις