Το τμήμα Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου βραβεύτηκε για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των 100 πρώτων ασθενών με καρδιακή αρρυθμία με τη χρήση των καθετήρων νέας γενιάς OCTARAY™ και QDOT MICRO™, που εισήγαγε στην ελληνική ιατρική κοινότητα τον Σεπτέμβριο του 2022 η Biosense Webster, εταιρία της  Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας, η οποία έχει ως στόχο της την εξέλιξη των διαθέσιμων θεραπευτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση των καρδιακών αρρυθμιών, όπως η κολπική μαρμαρυγή.

«Στην Johnson & Johnson MedTech εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ανάπτυξη εργαλείων που βοηθούν τους ηλεκτροφυσιολόγους στην πιο αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία των καρδιακών αρρυθμιών, καθώς και της κολπικής μαρμαρυγής. Οι νέες τεχνολογίες των OCTARAY™ & QDOT MICRO™ είναι ακόμη ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανεο κ. Θεόδωρος Λιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας και Κύπρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσει η Biosense Webster προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην ιατρική κοινότητα σε σύγκριση με καθετήρες προηγούμενων γενεών. Ο νέος πολυπολικός καθετήρας 48 ηλεκτροδίων τρισδιάστατης ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης OCTARAY™ πραγματοποιεί 82% πυκνότερη χαρτογράφηση*1και σε 56% συντομότερο χρόνο, συγκριτικά με τον καθετήρα χαρτογράφησης PENTARAY™*.Οι χάρτες υψηλής πυκνότητας σημείων μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη ανίχνευση των ενδοκαρδιακών σημάτων διευκολύνοντας τον ιατρό στην επίλυση πολύπλοκων αρρυθμιών, για την διεξαγωγή αποδοτικής ροής εργασίας κατάλυσης.

Παράλληλα, ο νέος καθετήρας τρισδιάστατης ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησηςκαι κατάλυσης QDOT MICRO™ με δυνατότητα ανίχνευσης δύναμης επαφής με τη λειτουργία QMODE+ δίνει τη δυνατότητα καταλύσεως έως και 90 Watt (ισχύς RF) έως και 4second, για πραγματοποίηση καταλύσεων μικρής χρονικής διάρκειας, όταν χρησιμοποιείται η νεότερη γεννήτρια n GEN™,βελτιώνοντας σημαντικά και με ασφάλεια την αποδοτικότητα της κατάλυσης.

Η κολπική μαρμαρυγή, αποτελεί την πιο κοινή καρδιακή αρρυθμία και απασχολεί πάνω από 11 εκατομμύρια ασθενείς στην Ευρώπη, επιβαρύνοντας σημαντικά τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2030, ο αριθμός των ασθενών θα αυξηθεί έως και 70%. Καθώς ορισμένοι ασθενείς με αρρυθμίες δεν έχουν επιτυχημένη θεραπεία με  τη φαρμακευτική αγωγή ή δεν μπορούν να την ανεχθούν, η κατάλυση με καθετήρα μπορεί να είναι μια προτεινόμενη θεραπευτική επιλογή.

«Εργαλεία νεότερης τεχνολογίας που εξασφαλίζουν τη μείωση χρόνου παραμονής του ασθενή στο εργαστήριο για κάθε αρρυθμιολογικό περιστατικό, διατηρώντας την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της κατάλυσης, συντελούν στην υψηλού επιπέδου περίθαλψή του, καθώς και την αύξηση της αποδοτικότητας του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησηςτου Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου», ανέφερε ο Δρ. Eφραιμίδης, Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικού Τομέα και Διευθυντής Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησηςτου Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

«Ευχαριστούμε την ομάδα ιατρών και νοσηλευτών του Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησης του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την άψογη συνεργασία, τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας των νέων προϊόντων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η χώρα μας να έχει άμεση πρόσβαση στις νεότερες τεχνολογίες, ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν γρήγορα καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες», πρόσθεσε η κα. Παρασκευή Σκουφογιάννη, Business Development & Customer Engagement Manager Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας.

Πιστή στο όραμά της να παρέχει πρωτοποριακές λύσεις και προϊόντα ιατρικής τεχνολογίας σε κάθε στάδιο φροντίδας της υγείας, από την πρόληψη στη διάγνωση, τη θεραπεία έως την ανάρρωση, η Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητά της τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής των ασθενών, εστιάζοντας στην ποιοτική και εξατομικευμένη θεραπεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]