Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πύλη για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην επαγγελματική αναδοχή παιδιών με αναπηρία.

Πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος αποβλέπει στην τοποθέτηση των παιδιών σε κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, δηλαδή σε οικογένειες, οι οποίες θα αμείβονται για την ανατροφή του παιδιού.

Ο θεσμός αφορά παιδιά με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ή ψυχική πάθηση, όπως νοητική ή και αναπτυξιακή αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.

Δυνατότητα αναδοχής έχουν οικογένειες που αποτελούνται από δύο συζύγους ή ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς παιδιά, μεμονωμένα άτομα, που μπορεί να είναι συγγενείς με το παιδί.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη www.anynet.gr. Θα ακολουθεί κοινωνική έρευνα και στη συνέχεια εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την παροχή σωστής φροντίδας στο παιδί.

Η μηνιαία αμοιβή του επαγγελματία αναδόχου ορίζεται στα 1.561,11 ευρώ και καταβάλλεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο