Στην ανάκληση παρτίδας προϊόντος για καθαρισμό ευαίσθητων περιοχών της γυναίκας, προχώρησαν την Παρασκευή οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 21-003 (ημ/νία λήξης 10/26) του προϊόντος ‘eva intima NORMAL DOUCHE pH 3.0 DAILY WELLNESS’, καθώς το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου είναι μη κανονικό ως προς τη δοκιμή της εμφάνισης, δεδομένου ότι διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος.

H εταιρεία INTERMED ABEE, η οποία οφείλει στην άμεση απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".

Απάντηση

Από την εταιρεία ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Δεν συντρέχει κανένας λόγος Δημόσιας Υγείας ο οποίος τεκμηριώνει ανάκληση παρτίδας προϊόντος, τονίζει η διοίκηση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, με αφορμή την ανάκληση του προϊόντος της InterMed, 'eva intima NORMAL DOUCHE pH 3.0 DAILY WELLNESS', μετά τα αποτελέσματα των Εργαστηριακών Ελέγχων του ΕΟΦ.

Η διοίκηση του ΟΦΕΤ εκτιμά ότι δεν συντρέχει λόγος δημόσιας υγείας για την παρούσα ανάκληση, καθώς πρόκειται για ένα μεμονωμένο σκεύασμα, ούτε καν για παρτίδα προϊόντων, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή του ΕΟΦ να θεωρείται καταχρηστική από την πλευρά του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων η πρόεδρος του ΟΦΕΤ Ιουλία Τσέτη: 'Με δεδομένη την κείμενη νομοθεσία ΦΕΚ 11.ΝΔ411/1970 άρθρο 10, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά οτιδήποτε κατά την κρίση σας οδηγεί σε ανάκληση και σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε και να συνεργαστούμε σε οιαδήποτε έκνομη και καταχρηστική ενέργεια εκ μέρους της Υπηρεσίας σας!

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας έναντι ενεργειών που πλήττουν την αξιοπιστία και το κύρος της βιομηχανίας μας".

Πηγές:
ΕΟΦ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]