Στη χορήγηση άδειας λειτουργίας Μονάδας Εφαρμογής Αυτόλογων Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων για τρία (3) έτη στο “Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρο Αθηνών «ΥΓΕΙΑ» Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία” και τους διακριτικούς τίτλους «ΥΓΕΙΑ» ή «ΥΓΕΙΑ Μ.Α.Ε.», προχώρησε η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων και Εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση του Υπουργείου, η συγκεκριμένη μονάδα πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζουν οι διατάξεις των υπό στοιχεία Γ2γ/οικ. 8451/01.02.2019 (Β’ 384) και Γ2γ/οικ.7924/07.02.2023 (B’ 707) υπουργικών αποφάσεων και θα υπάγεται στο Αιματολογικό Τμήμα του Παθολογικού Τομέα. 

Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας, ορίζεται ο Συντονιστής Διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής, Γεώργιος Καριανάκης. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος σε κάθε περίπτωση μεταβολής των όρων και προϋποθέσεων αδειοδότησης λειτουργίας της μονάδας, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους αρμόδιους φορείς και να υποβάλει εκ νέου αίτημα αξιολόγησης αυτής.  

Όπως δήλωσε στο Ιatronet ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης: "Στη μακρόχρονη πορεία του, το ΥΓΕΙΑ έχει αποδείξει πως με όχημα την επιστήμη και με διαχρονικές αρχές την αξιοπιστία, την πρωτοπορία, τη δέσμευση στις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, επενδύει σε ένα καλύτερο μέλλον, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές και παρέχοντας κορυφαίες υπηρεσίες υγείας. Για περισσότερα από 50 χρόνια βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων, ως το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα που έλαβε το 2010 και διατηρεί έως και σήμερα, τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από τον αμερικανικό οργανισμό Joint Commission International (JCI), το πιο αναγνωρισμένο και αυστηρό πρότυπο ποιότητας υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας ασθενών διεθνώς. 

Με ευθύνη για τον άνθρωπο και τη ζωή, το ΥΓΕΙΑ θα λειτουργήσει τη Μονάδα Εφαρμογής Αυτόλογων Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, και θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις  όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, την οργάνωση, το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό. Αναμφισβήτητα οι μεταμοσχεύσεις αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων αποτελούν μια καταξιωμένη θεραπεία εκλογής για μια μεγάλη κατηγορία αιματολογικών νοσημάτων, και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε την υπηρεσία αυτή στους ασθενείς μας". 

Hellenic Healthcare Group

Το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, μίας αγοράς που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα.

Δεσμεύεται στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου οράματος για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και την ανάδειξη της Ελλάδας διεθνώς σε πρωτοπόρο στην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη.

Ο Όμιλος διαθέτει και αναπτύσσει πρότυπες νοσηλευτικές μονάδες και κέντρα (Center of Excellence) που διαθέτουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες υγείας, επενδύουν στην ιατρική επιστημονική έρευνα και επιδιώκουν να αποτελούν πόλο έλξης για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντιστρέφοντας ταυτόχρονα το «braindrain» στο χώρο της υγείας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το Hellenic Healthcare Group στοχεύει στη δημιουργία αξίας για τον ασθενή, τον ιατρό, το νοσηλευτή, τον επαγγελματία στο χώρο της υγείας, το μέτοχο και προπάντων την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα και διεθνώς μέσα από στρατηγικές επιχειρηματικές και επιστημονικές συνεργασίες.

Σήμερα το Hellenic Healthcare Group:

  • Διαθέτει 9 κορυφαία θεραπευτήρια, το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το Creta InterClinic στην Κρήτη, το City Hospital στην Καλαμάτα, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο, το Αρεταίειο στην Κύπρο. Επίσης, διαθέτει τα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα HealthSpot, κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας Homecare, το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Γονιδιωματικής A-Lab, Και το Υγεία IVF Μονάδα Εμβρυγένεσις για τις πιο καινοτόμες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Tην εταιρία εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων Y-Logimed, την εταιρία Business Care που παρέχει υπηρεσίες εργασιακής ασφάλειας και υγείας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και το σύγχρονo Εκπαιδευτικό Κέντρο Heal Academy για εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, κατάρτιση και έρευνα σε θέματα ιατρικής, νοσηλευτικής και όλων των επιστημών υγείας.
  • Παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη για κάθε θέμα υγείας, από τη γέννηση έως την τρίτη ηλικία, 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο.
  • Απασχολεί κορυφαίους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με υψηλή εξειδίκευση, ακαδημαϊκή και διεθνή εμπειρία, καθώς και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
  • Προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες υγείας, προηγμένες ιατρικές πρακτικές και εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας, που έχουν πιστοποιηθεί με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.
  • Επενδύει συνεχώς και εξοπλίζει τα θεραπευτήρια με ιατρική τεχνολογία αιχμής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"ΑνθίΖΩ" με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας