Για τον διαβήτη και τις σοβαρές επιπλοκές που αυτός προκαλεί, με χειρότερη το διαβητικό πόδι, μας μίλησε ο κ. Νικόλαος Παπάνας, Καθηγητής Παθολογίας Σακχαρώδους Διαβήτη. Σήμερα, στην Ελλάδα, πάνω από 1,1 εκατ. άτομα νοσούν από διαβήτη και ένας στους τέσσερις κινδυνεύει να εμφανίσει επιπλοκή διαβητικού ποδιού. 

Για την αποφυγή αυτής της επιπλοκής, ο κ. Ν. Παπάνας μάς επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η πρόληψη, που πρωτίστως πρέπει να περιλαμβάνει τις συχνές επισκέψεις στον γιατρό και βεβαίως την ορθή τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής που πρέπει ο ασθενής να ακολουθεί.

Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε άκρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σήμερα ο γιατρός για την αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού έχει στην διάθεσή του ένα νέο προϊόν, που βασίζεται στην επαναστατική μοριακή τεχνολογία και το οποίο είναι πάρα πολύ εύκολο στη χρήση του, καθώς ο ασθενής αρκεί να κάνει έναν απλό ψεκασμό στη πληγή του.

Πρόκειται για το Cacipliq 20, το οποίο είναι μοναδικό και απολύτως ασφαλές, ενώ μελέτες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τις πληγές-έλκη να κλείσουν πιο γρήγορα συγκριτικά με τις κλασικές μεθόδους επούλωσης πληγών όπως τα επιθέματα. Aυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς όταν μένουν για καιρό ανοικτές, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, ενώ επηρεάζεται δυσμενώς και η ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια: Κυρίαρχα αφηγήματα και προκλήσεις
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ
Μεγιστάνες επενδύουν τεράστια ποσά στην αντιγήρανση - Θέλουν να ζήσουν περισσότερο