Η παχυσαρκία αποτελεί μία σύγχρονη πανδημία, παρουσιάζοντας τριπλασιασμό τα τελευ­ταία τριάντα χρόνια. Είναι μια χρόνια ασθέ­νεια που απαιτεί εξατομικευμένη θεραπεία, καθώς οι παρεμ­βάσεις στη διατροφή και στον τρόπο ζωής από μόνες τους μπορεί να μην είναι αρκετές για να επιτευχθεί ιατρικά σημαντική και μακροχρόνια απώλεια βάρους!Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην παχυσαρκία των ανδρών με ποσοστό 27%, ενώ στην παχυσαρκία των γυναικών βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 18%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παχυσαρκία είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί μετά το κάπνισμα.

Παρά την επιστημονική αναγνώριση της νόσου, εξακολου­θεί να υπάρχει σημαντικό κοινωνικό στίγμα στους ασθενείς που ζουν με παχυσαρκία, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων και την υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνουν. Σε αυτό συμβάλλει η συχνή πεποίθηση, ότι η ανάπτυξη παχυσαρκίας είναι το αποτέ­λεσμα προσωπικής αποτυχίας, επιλογής ή/και έλλειψης πειθαρ­χίας. Ολοένα και περισσότερες μελέτες αμφισβητούν ότι τα άτομα που ζουν με παχυσαρκία είναι ελεύθερα να «επιλέξουν» το σωματικό βάρος τους και αναδεικνύουν τη δυσκολία μακροχρόνιας διατήρησης του απολεσθέ­ντος σωματικού βάρους.

Στην πραγματικότητα, η πείνα και η αίσθηση του κορεσμού ρυθμίζονται από περιοχές του εγκε­φάλου, οι οποίες δεν ελέγχονται συνειδητά από το άτομο. Στο έδαφος μιας παθολογικής προδιάθεσης ενός παχύσαρκου, έρχονται μία σειρά παράγοντες, που ευνοούν την ανά­πτυξη παχυσαρκίας όπως τα πλούσια σε θερμίδες τρόφιμα, η καθιστική ζωή, το άγχος, η έλλειψη ύπνου, γενετικοί και ψυχολογικοί παράγοντες.

Η Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας είναι πια ευρέως διαδεδομένη παγκοσμίως και αποτελεί την πρώτη επιλογή για παχύσαρκους ασθενείς. Είναι η πλέον κατάλληλη και ασφαλής λύση για σίγουρα και μακροχρόνια αποτελέσματα όταν τα κιλά και η δίαιτα δεν είναι αποτελεσματική!

Kύρια αιτία πρόσληψης βάρους είναι η κατανάλωση ποσοτήτων. Εκεί παρεμβαίνει η λύση το Bariclip. Τώρα με το Bariclip η απόφαση για να δοθεί τέλος στο πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι πιο προσιτή από ποτέ. Πρόκειται για μια λαπαροσκοπική επέμβαση 40′, μετά από την οποία μπορεί κανείς να επιστρέψει στο σπίτι του σε λίγες ώρες. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της λαπαροσκοπικής χειρουργικής δεν απαιτούνται πια μεγάλες και επώδυνες τομές για να προσεγγίσουμε το πρόβλημα. Πλέον με το Bariclip μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος του στομάχου χωρίς να το ‘κόβουμε’. Απλά με 4-5 μικρές τομές των 5-10mm μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τιςεπεμβάσεις, ώστε η  κινητοποίηση να είναι άμεση, η επάνοδος στη φυσιολογική δραστηριότητα σύντομη και το αισθητικό αποτέλεσμα πολύ καλό. Η τεχνική του Bariclip δεν έχει τις επιπλοκές άλλων επεμβάσεων και είναι πλήρως αναστρέψιμη χωρίς κανένα ακρωτηριασμό.

Κατανοώντας ότι η παχυσαρκία δεν οφείλεται σε έλλειψη κινή­τρων ή θέλησης, η χρήση συνδυασμού θεραπειών, η αλλαγή του τρόπου ζωής, η φαρμακοθε­ραπεία και η Βαριατρική Χειρουργική καθίσταται αναγκαία για μεγάλο αριθμό ασθενών. Η αποσύνδεση της προσωπικής ευθύ­νης θα μειώσει το στίγμα της παχυσαρκίας και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κατανόησης, της πρόληψης και της θερα­πείας αυτής της σύνθετης νόσου.

Δείτε το video:

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις