Μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιείται μεθαύριο Πέμπτη από το iatronet.gr στις 6.00 μ.μ

Πρόκειται για την νέα ημερίδα με θέμα "Φλεγμονώδη Νοσήματα Εντέρου - Νέα δεδομένα και θεραπείες", που γίνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crown και Ελκώδους Κολίτιδας - ΗΕLLESCC.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα απευθύνεται κυρίως σε ασθενείς με νοσήματα του εντέρου που τους ταλαιπωρούν και τους αλλάζουν άρδην την καθημερινότητα, αλλά και όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν για τα νοσήματα αυτά.

Στην ημερίδα θα υπάρξει ενημέρωση από καθηγητές γαστρεντερολόγους σε ότι αφορά τα νέα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την αντιμετώπηση των παθήσεων του εντέρου. Επίσης, σημαντική θα είναι και η συμβολή ψυχολόγω, οι οποίοι θα αναδείξουν τα βασικότερα προβλήματα των ασθενών, ενώ οι ίδιοι οι ασθενείς θα καταθέσουν την εμπειρία τους. Θα δοθεί επίσης βήμα και στους συλλόγους ασθενών για τα ΙΝΦΕ.

Τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) περιλαμβάνουν τη νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από φλεγμονή του πεπτικού συστήματος.

Τόσο η νόσος Crohn όσο και η ελκώδης κολίτιδα αποτελούν χρόνιες παθήσεις, με περιόδους επιδείνωσης και υποχώρησης των συμπτωμάτων. Παρόλο που τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν τους πάσχοντες να νιώθουν άσχημα και να δυσχεραίνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, συνήθως αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους αλλά πάνω απ' όλα την επιστημονική κοινότητα, που μέσα από έρευνες και νέα ιατρικά δεδομένα προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή και παρακολουθήστε εδώ ζωντανά την ηλεκτρονική Ημερίδα του iatronet.gr που φιλοδοξεί να παράχει ενδελεχή ενημέρωση για τα φλεγμoνώδη νοσήματα του εντέρου αλλά και να διαφωτίσει για τους τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA