Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο The Golden Age Hotel of Athens (Μιχαλακοπούλου 57, Αθήνα).

Η Ημερίδα που έχει τίτλο ""Γνωρίζουμε τους Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος" θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, τους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Στόχος της ημερίδας της 7ης Μαΐου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των καρκίνων του πεπτικού συστήματος και παράλληλα να αναδείξει τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί τόσο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις υποστηρικτικής και ανακουφιστικής φροντίδας, όσο και στην εργασιακή και κοινωνική επανένταξη. 

Οι θεματικές ενότητες της Ημερίδας περιλαμβάνουν:

• Πρόληψη, έλεγχος και έγκαιρη διάγνωση: Το πρώτο βήμα
• Οι προκλήσεις στην αντιμετώπιση των καρκίνων του πεπτικού συστήματος
• Νέες θεραπευτικές εξελίξεις και επιλογές
• Ποιότητα ζωής των ασθενών και προβλήματα μετά τη θεραπεία

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας