Aσθενείς υψηλού κινδύνου με καρκίνο στο μαστό μπορούν να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν την υποτροπή της νόσου ή τη θνησιμότητα.

Οι ίδιες υγιεινές συνήθειες που συνιστούν Οργανισμοί για τον καρκίνο, για την πρόληψη της νόσου, φαίνεται να κάνουν μεγάλη διαφορά στην πρόληψη της υποτροπής σε αυτές τις ασθενείς, δείχνει νέα έρευνα.

Η υιοθέτηση των οδηγιών για την πρόληψη του καρκίνου κατά τη διάρκεια, πριν και μετά τη χημειοθεραπεία συνδεόταν με  37% χαμηλότερο κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου και 58% χαμηλότερο για πρόωρο θάνατο, έδειξε έρευνα της Rikki Cannioto, του Roswell Park Comprehensive Cancer Center στο Buffalo.

Ερευνητές σε 11 ιατρικά κέντρα εξέτασαν στοιχεία άλλης έρευνας για την επίδραση διατροφικών συμπληρωμάτων στο αποτέλεσμα του καρκίνου σε καρκίνο μαστού αρχικού σταδίου, υψηλού κινδύνου.

Στη νεα έρευνα εξετάστηκε η συμμόρφωση σε 7 παράγοντες του τρόπου ζωής.

Σε αυτούς περιλαμβάνονταν υγιές βάρος, κατανάλωση άφθονων φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης και άσκηση. Σε άλλους περιλαμβάνονταν η αποχή από το κάπνισμα και ο περιορισμός του αλκοόλ, σακχαρούχων ροφημάτων και κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Η έρευνα έδειξε ότι αυτές οι επιλογές είχαν   επίδραση ακόμα και σε ασθενείς με περισσότερο επιθετικό τύπο καρκίνου στο μαστό. Η άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα συνέβαλαν περισσότερο σε θετική πορεία.

Ο μηχανισμός δεν είναι σαφής.

Υπήρχαν 1.340 ασθενείς στην έρευνα, μέσης ηλικίας  51 ετών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;
Πόσα παιδιά εισάγονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή