Με στρεπτόκκοκο νοσηλεύεται και ο 9χρονος ξάδερφος του 8χρονου από τη Νάουσα, ο οποίος κατέληξε στο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης.

Αυτό ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, ο 9χρονος έφτασε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης μια ημέρα μετά τον 8χρονο, στη λήξη της εφημερίας, το πρωί της Kυριακής, "με ήπια συμπτώματα".

Νοσηλεύεται μόνος του σε θάλαμο, λαμβάνει αγωγή, η κατάσταση του δεν είναι πολύ καλή αλλά είναι ελεγχόμενη σε αυτή τη φάση, όπως εξήγησε.

Ο ίδιος μίλησε και για την τραγική υπόθεση του 8χρονου λέγοντας ότι το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Νάουσας στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, σε άσχημη κατάσταση.

Μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο και για πέντε ώρες πάλευαν οι γιατροί να το κρατήσουν στη ζωή. Το παιδί διασωληνώθηκε και έπρεπε έπρεπε να μετακινηθεί σε ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο και δύο ώρες μετά κατέληξε.

Το παιδί άρχισε να έχει πολλαπλές αιμμοραγίες αλλά δυστυχώς η σηψαιμία είχε προχωρήσει πολύ, πρόσθεσε το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό