Έλλειψη φαρμάκων για τον στρεπτόκοκκο στην Ελλάδα, καταγγέλλει η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον Σκάι, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Υγείας, καθώς, ενώ υπάρχει έξαρση από τον Ιανουάριο, δεν έδωσε τις απαραίτητες εντολές στις φαρμακαποθήκες να έχουν στοκ.

Υπάρχει έλλειψη ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν είχαν τα φαρμακεία και έτρεχαν οι γονείς".

"Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε ήδη να έχει δοθεί εντολή στις φαρμακαποθήκες να υπάρχει στοκ, να μην γίνονται εξαγωγές στο εξωτερικό", τόνισε, για να επισημάνει:

"Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μικρά παιδιά. Η μάνα και ο πατέρας είναι πανικόβλητοι όταν δεν έχουν αντιβιοτικό και όταν ξέρουν ότι είχαμε 6 θανάτους", ανέφερε, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζονται οι εξαγωγές, καθώς τα συγκεκριμένα φάρμακα πωλούνται πολύ πιο ακριβά στο εξωτερικό απ’ ό,τι στην Ελλάδα.

"Αυτές είναι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, εντολές σαφείς και συνεννοήσεις. Τα υπόλοιπα εγώ δεν τα ακούω", είπε.

Όπως σημείωσε, "από τον Ιανουάριο έχουμε έξαρση και το ξέρετε πολύ καλά. Άρα, έπρεπε να είχε γίνει μια σχετική ενημέρωση στις φαρμακαποθήκες να υπήρχαν τα στοκ", εξήγησε, λέγοντας πως υπάρχει έλλειψη ακόμη και στα γενόσημα φάρμακα για τον στρεπτόκοκκο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς θα βελτιώσω τη φυσική κατάστασή μου καθώς μεγαλώνω
Καρκίνος προστάτη: Οι φυτικές τροφές μειώνουν τις πιθανότητες επιδείνωσης της νόσου
Καταγγελία Υγειονομικών Νέας Αριστεράς για απένταξη από τη λίστα φαρμάκων καθημερινής χρήσης