Σε ατέλειωτη ταλαιπωρία μετατράπηκε ο τραυματισμός ενός 6χρονου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πτώση με το πατίνι του. Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί από το αυτί. Μαζί με τους γονείς του περιφέρονταν για τρεις ολόκληρες ώρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προκειμένου να βρουν έναν αξονικό τομογράφο.

Επί τρεις ώρες ένα εξάχρονο αγοράκι που χτύπησε με το πατίνι στη Θεσσαλονίκη, γυρνούσε με ασθενοφόρο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνει μια αξονική προκειμένου να διαπιστώσουν οι γιατροί πού οφείλεται η αιμορραγία που είχε στο αυτί του.

Όλα συνέβησαν την Κυριακή όταν ένα 6χρονο αγόρι έχει χτυπήσει στο κεφάλι, ενώ έπεσε με το πατίνι του και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος.

"Ήταν απαραίτητη γιατί αιμορραγούσε, το δεύτερο είναι ότι οι ακτινογραφίες δεν είχαν δείξει κάτι μέχρι στιγμής. Είχαν δείξει ότι όλα είναι εντάξει . Έπρεπε να γίνει αξονική για να δούμε από πού προέρχεται αυτή η αιμορραγία", ανέφερε ο πατέρας του 6χρονου.

Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε τον 6χρονο στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος", ωστόσο εκεί ο τομογράφος ήταν ακατάλληλος για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη, όπως περιγράφει στο MEGA ο

"Πήγαμε στον Άγιο Παύλο, όπου όμως εκεί ο αξονικός μας είπαν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει για παιδιά κάτω των 10 ετών, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Μου είπαν “θέλεις να κάνει αυτή την εξέταση αλλά να μην έχουμε το απαραίτητο αποτέλεσμα”; Λεω, όχι δεν το θέλω αυτό το πράγμα γιατί αυτή τη στιγμή το παιδί αιμορραγεί και εφόσον αιμορραγεί, θέλω να δούμε τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του", συμπλήρωσε ο πατέρας του αγοριού.

Το παιδί επέστρεψε και πάλι στο Ιπποκράτειο, όπου αποφασίστηκε να μεταφερθεί και πάλι με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική για να γίνει η αξονική τομογραφία. Επί τρεις ώρες το παιδί έκανε βόλτες με το ασθενοφόρο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Ο αξονικός τομογράφος στο Ιπποκράτειο ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος που υπάρχει στο νοσοκομείο δεν έχει μπει σε λειτουργία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Ο 6χρονος είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες.

Πηγές:
Mega

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά