Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας μια 40χρονη γυναίκα, η οποία διαγνώστηκε με στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα ενός βρέφους, έφτασε στο νοσοκομείο την Τρίτη, με βαριά κλινική εικόνα, με τη λοίμωξη να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μπήκαν σε εφαρμογή όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την διαχείριση του περιστατικού, ενώ από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης της γυναίκας, υπήρξε συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, από το οποίο μεταφέρθηκε ειδικός εξοπλισμός το βράδυ της Τρίτης, καθώς και προσωπικό που θα μπορούσε να συνδράμει.

Σημειώνεται πως από τον περασμένο χειμώνα έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς έξαρση περιστατικών διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής λοίμωξης, κυρίως σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες. Ο οκτάχρονος μαθητής από την Ημαθία, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη ήταν το 8ο θύμα στην Ελλάδα μέσα στο 2023, με τους γιατρούς να δίνουν ειδικές οδηγίες για την αναγνώριση των ύποπτων συμπτωμάτων και την έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό