Έρευνα του Texas A&M AgriLife αποκάλυψε οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση κάρδαμου. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αυξημένη όρεξη, η απώλεια λίπους και η μείωση της φλεγμονής, κάνοντας το μπαχαρικό "superfood."

Ο Luis Cisneros-Zevallos, δήλωσε ότι η νέα έρευνα έδειξε ότι το κάρδαμο θα μπορούσε να είναι υγιεινή διατροφική επιλογή και ότι η κατανάλωσή του μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της σιλουέτας και στη μείωση του λίπους.

Το κάρδαμο είναι δημοφιλές μπαχαρικό σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπορεί να κάψει θερμίδες και να διατηρήσει το σωματικό βάρος ενώ αυξάνει την όρεξη και την κατανάλωση τροφής.

Αυξάνει επίσης την αποβολή ενέργειας και τη μείωση του λίπους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ρυθμίζει τα νευρικά κυκλώματα που ρυθμίζουν τη λιπόλυση του ιστού και τον μιτοχονδριακό οξειδωτικό μεταβολισμό στο ήπαρ και στους σκελετικούς μυς.

Άλλες έρευνες έδειξαν ότι το κάρδαμο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τη χαμηλού βαθμού φλεγμονή, που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή και νόσους.

Ο Cisneros-Zevallos πιστεύει ότι η νέα ιδιότητα του μπαχαρικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αναπτυσσόμενη αγορά της αθλητικής διατροφής ή σαν βοήθημα για την αύξηση της όρεξης σε ανθρώπους που αναρρώνουν από νόσο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Sciences.

Πηγές:
International Journal of Molecular Sciences.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]