Την ανάκληση παρτίδων οφθαλμικών σταγόνων, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:
"Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων 22L072 & 22M013 του φαρμακευτικού προϊόντος ‘UTENOS EY.DR.S.DC 0.25MG/ML’, λόγω απόκλισης από την επικυρωμένη διαδικασία παραγωγής.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής προληπτικής ανάκλησης της εταιρείας ZWITTER PHARMACEUTICALS ΕΠΕ, η οποία ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν".
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
19 Σεπτεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Αορτικών Παθήσεων
Το "παιδί" που "ενηλικιώθηκε": 1.500 επεμβάσεις και 3,5 γύροι της γης για τον "ιπτάμενο" καρδιολόγο
Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι τρόποι μαγειρέματος