Κάθε χρόνο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, συνηθίζουμε να προγραμματίζουμε νέα ξεκινήματα και να οργανώνουμε το οικογενειακό μας πρόγραμμα και τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Όσο όμως και αν προσπαθήσουμε να τα προβλέψουμε όλα, κάποιες φορές συμβαίνουν απρόοπτα. Γιατί κατά τα ψέματα, η ίωση, το μικροατύχημα, η ανάγκη για φροντίδα κάποιου έκτακτου ιατρικού περιστατικού δεν θα «κοιτάξει» εποχή και διαθεσιμότητα. Αν όμως, έχουμε προνοήσει από πριν... το ατυχές συμβάν θα περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται και εμείς θα ξαναγυρίσουμε στη «ρουτίνα» μας. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με την κατάλληλη ασφάλιση υγείας!

Αυτή είναι η ασφάλεια Υγείας Life On από την Generali. Κάτι παραπάνω από απλά άλλο ένα πρόγραμμα. Το Life On είναι ουσιαστικά αλλά ένα ασφαλιστικό "πολυεργαλείο" στην υπηρεσία της υγείας μας, που διασφαλίζει πρόσβαση σε υπηρεσίες και παροχές στον τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα, προσφέρει περισσότερα από τις παραδοσιακές ασφαλιστικές καλύψεις, καθώς πλαισιώνει την προστασία με υπηρεσίες, έξυπνα apps και εργαλεία ευ ζην, που προνοούν για την υγεία μας και φροντίζουν για τη σωστή πρόληψη κάθε κατάστασης με tips και προσωποποιημένες συμβουλές για να βελτιώνουμε συνεχώς τον τρόπο ζωής μας.

Ξεκινώντας από τη βάση της ασφάλισης υγείας που είναι η ιατροφαρμακευτική φροντίδα, το Life On περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα καλύψεων, όπως πρόληψη, εξωνοσοκομειακή κάλυψη με επισκέψεις σε γιατρούς και εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη και αποκατάσταση. Οι ανάγκες δεν είναι ίδιες για όλους και έτσι από τους άξονες αυτούς, ο ασφαλισμένος επιλέγει αυτούς που επιθυμεί και διαμορφώνει την πρόταση που τον καλύπτει πλήρως, στα μέτρα του, καθορίζοντας κάθε φορά ο ίδιος το ύψος και τον συνδυασμό των καλύψεών του ανά άξονα.

Για κάποιον που αθλείται, είναι πολύ εύκολο να βρεθεί στα επείγοντα κάποιας Ορθοπαιδικής κλινικής έπειτα από ένα δύσκολο ματς. Για έναν οικογενειάρχη, είναι βέβαιο πως θα περάσει σίγουρα  κάποια στιγμή την πόρτα ενός παιδιατρικού νοσοκομείου ή ενός παιδιάτρου. Εξάλλου,  "κάθε ασφαλισμένος είναι μοναδικά ξεχωριστός και ξεχωριστά μοναδικός". Δεν είναι, ωστόσο, μόνον οι ανάγκες που διαφέρουν. Μπορεί να είναι ίδιες μεταξύ δύο ανθρώπων, οι οποίοι, όμως, απέχουν σημαντικά ως προς το εισόδημα και τον προϋπολογισμό υγείας που διαθέτουν. Άλλα χρήματα μπορεί να διαθέσει ένας επιχειρηματίας και άλλα ένας ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ και οι ανάγκες υγείας μίας οικογένειας διαφέρουν από αυτές ενός ατόμου. Για τον λόγο αυτό, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα πρέπει να συνάδει και με τις οικονομικές δυνατότητες του καλυπτόμενου. Ο υπολογισμός ασφαλίστρων Υγείας είναι μία κρίσιμη παράμετρος στη διαμόρφωση του πλαισίου κάλυψης και για αυτό δεν πρέπει να έχει "ψιλά γράμματα", αλλά να είναι απλός και ξεκάθαρος.

Το πιο οικονομικό πακέτο δεν σημαίνει ότι είναι και "φθηνό". Την ανάγκη να νιώσει ασφαλής δεν έχει μόνον κάποιος που πληρώνει περισσότερα, αλλά και αυτός που διαθέτει μικρότερο ποσό για την κάλυψή του. Ένα καλό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ολιστική κάλυψη, ώστε να καλύπτει τις σοβαρές και λιγότερο σοβαρές "περιπέτειες" που σχετίζονται με την υγεία. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται καλή ανάγνωση των αναγκών και ιδανικός συνδυασμός μεταξύ των παρεχόμενων πακέτων.

Για να είναι συμβατά με την έννοια "ασφάλεια", τα διαθέσιμα πακέτα πρέπει να καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τα βαλάντια. Το ασφάλιστρο μπορεί να κυμαίνεται από βασικό έως premium, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις καλύψεις που επιθυμεί ο ασφαλισμένος. Για την καλύτερη επιλογή του, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθεί τις συμβουλές του εξειδικευμένου συμβούλου, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο, προκειμένου να εξηγήσει, εξυπηρετήσει και να κατευθύνει προς την ιδανική λύση.

Η τήρηση των παραπάνω ανοίγει τον δρόμο για ένα πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας, το οποίο είναι στα μέτρα του ασφαλισμένου και μπορεί να καλύπτει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα τα ακόλουθα:

  • Πρόληψη: Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι πιο συχνά εμφανιζόμενες ασθένειες σήμερα μπορούν να αποφευχθούν, χάρη στην πρόληψη. Η τακτική παρακολούθηση, η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού είναι τα κύρια οχήματα για τη διατήρηση και τη διασφάλιση της υγείας.
  • Γιατροί και εξετάσεις: Η πρόσβαση σε γιατρούς και εξετάσεις είναι απαραίτητες για την καλή υγεία. Η τακτική παρακολούθηση από τον οικογενειακό γιατρό, η καταγραφή του ιατρικού ιστορικού και οι διαγνωστικές εξετάσεις συμβάλλουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας.
  • Νοσηλεία: Οι νοσοκομειακές καλύψεις είναι ο κεντρικός πυλώνας ενός ασφαλιστηρίου υγείας και αφορούν νοσηλεία σε απλή κλίνη ή μονάδα εντατικής θεραπείας.
  • Αποκατάσταση: Πολλές φορές, ακόμη και αρκετό καιρό μετά από τη νοσηλεία, είναι απαραίτητη η περαιτέρω παρακολούθηση σε ειδικά κέντρα από εξειδικευμένους γιατρούς, για την πλήρη αποκατάσταση και αποθεραπεία.

Στο επίκεντρο

Η υγεία είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε στη ζωή μας και το Life On την τοποθετεί στη θέση που της αξίζει: στο επίκεντρο. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία ιδιωτική ασφάλεια Υγείας, καθώς λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υπηρεσιών Υγείας.

Περιλαμβάνει μία "βεντάλια" παροχών, από τις οποίες ο καλυπτόμενος μπορεί να επιλέξει ό,τι χρειάζεται και μπορεί να πληρώσει. Νιώθει με μία μικρή επένδυση, ότι έχει τη μέγιστη ανταπόδοση: ένα χέρι βοήθειας, από την πρόληψη έως την τριτοβάθμια περίθαλψη. Γνωρίζει πως έχει στη διάθεσή του πρωτοποριακές υπηρεσίες και εφαρμογές που περιβάλλουν κάθε στιγμή και βελτιώνουν την υγεία του.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν σύγχρονο άνθρωπο να νιώθει ασφάλεια, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Καθένας από εμάς θέλει να γνωρίζει πως η επαφή με τις υπηρεσίες περίθαλψης δεν θα είναι τραυματική, αλλά αξιοπρεπής. Ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί  αυτό, είναι η πρόσβαση σε ένα κορυφαίο δίκτυο νοσοκομείων, γιατρών και διαγνωστικών κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, ενσωματώνοντας σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και "έξυπνες" εφαρμογές, το πρόγραμμα παρέχει  τηλεσυνδρίες με γιατρούς πολλαπλών ειδικοτήτων ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, με μία απλή κλήση, μπορείς να έχεις άμεση εικόνα του προβλήματος και την καλύτερη συμβουλή για το τι πρέπει να κάνεις. Επίσης, επιτρέπει να κλείσεις άμεσα ραντεβού με γιατρό ή διατροφολόγο και να δημιουργήσεις τον προσωπικό ιατρικό σου φάκελο.

Και επειδή η καλή υγεία είναι τρόπος ζωής και διασφαλίζεται μέσα από την υιοθέτηση καθημερινών υγιεινών συνήθειών, συμβουλευόμαστε την εφαρμογή "My Health IQ", που παρέχεται μέσω του προγράμματος. Είναι ένας ψηφιακός σύμβουλος υγείας στο κινητό, με δραστηριότητες, συνήθειες, σημαντικούς δείκτες υγείας, προσωπικό Σκορ Υγείας και εξατομικευμένες συμβουλές.

Μελετώντας τις παροχές και τις καλύψεις, ευχόμαστε να μη χρειαστούν ποτέ σε κανέναν. Η ευχή, όμως, δεν μπορεί να καλύψει την ανάγκη και καλό είναι να γνωρίζουμε πως η πρόληψη έχει πάντα ως στόχο να αποφεύγουμε τα χειρότερα. Εξάλλου το οικοσύστημα υγείας Life On και οι υπηρεσίες που συνδυάζει με ασφαλιστικές καλύψεις, βρίσκεται δίπλα μας κάθε στιγμή βοηθώντας μας να ζήσουμε καλύτερα κάθε μέρα, προστατεύοντας την υγεία μας. Γιατί κάθε μέρα είναι ένα νέο ξεκίνημα!

Ανακαλύψτε, περισσότερα εδώ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη