Ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση βγήκε το νερό 12 Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων στους Δήμους Τεμπών και Τρικκαίων. Στις υπόλοιπες περιοχές, ισχύει ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά σε σχέση με την καταλληλότητα.

Αυτό ανέφερε την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας.

Όπως είπε, ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση είναι το νερό στις εξής περιοχές:

  • Δήμος Τεμπών: Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος, Μακρυχωρίου, Γόννων, Κάτω Ολύμπου και την Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίου.
  • Δήμος Τρικκαίων: Κοινότητες Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάροικου, Γοργογυρίου, Γενεσίου και Αρδανίου.

Για τον Δήμο Βόλου, αναμένονται αύριο τα οριστικά αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, ώστε να κριθεί εάν είναι κατάλληλα για ανθρώπινη χρήση. 

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, τις 26 δομές Υγείας της πληγείσας περιοχής επισκέφθηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.429 άτομα.

Μεταξύ αυτών, καταγράφηκαν 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίδας (σύνολο 181) και 62 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού (σύνολο 187).

Καταγράφηκαν, επίσης, 3 νέες νοσηλείες ασθενών με γαστρεντερίδα (12 νοσηλευόμενοι συνολικά) και 7 νέες νοσηλείες ασθενών με λοίμωξη του αναπνευστικού (15 νοσηλεύονται συνολικά).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εντοπίστηκαν 2 περιστατικά ύποπτα για λεπτοσπείρωση. Ο πρώτος έλεγχος ήταν αρνητικός, αλλά συνεχίζονται οι εργαστηριακές αναλύσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως έχει γίνει διανομή 10 συστημάτων γρήγορης μοριακής ανίχνευσης παθογόνων για νοσήματα αναπνευστικού και γαστρεντερικού στα Γενικά Νοσοκομεία Βόλου και Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας των περιοχών που έχουν πληγεί. 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συναγερμός από θάνατο παιδιού 3,5 ετών με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό
Αναλύοντας το κόστος των γονιδιακών θεραπειών της δρεπανοκυτταρικής νόσου
Γεωργιάδης: Η φαρμακευτική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ