Γιατροί στο βορειοανατολικό Περού έσωσαν τη ζωή ενός αγοριού δύο ετών που κατά λάθος κατάπιε οκτώ ιατρικές βελόνες ενώ έπαιζε.

Οι βελόνες, όπως αποδεικνύεται, χρησιμοποιούνταν αρχικά για τον εμβολιασμό των ζώων της φάρμας όπου εργάζεται η μητέρα του αγοριού.

Το μικρό παιδί, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, κατοικεί στη γεωργική περιοχή Taratopo, σε σημαντική απόσταση 622 χιλιομέτρων (386 μίλια) μακριά από την πρωτεύουσα, Λίμα. Η μητέρα του πιστεύει ότι πρέπει να είχε καταπιεί τις βελόνες ενώ έπαιζε στην περιοχή της φάρμας όπου εργάζεται.

Μόλις συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, το αγόρι μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο II-2 Tarapoto, όπου ο δρ Efrain Salazar ηγήθηκε της χειρουργικής ομάδας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι βελόνες είχαν σφηνώσει σε διάφορα σημεία της κοιλιάς του αγοριού, αποτελώντας σημαντική απειλή για την υγεία του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης του San Martin, οι βελόνες βρέθηκαν σε δύο θέσεις στο περιτόναιο στη δεξιά πλευρά, τρεις στην αριστερή πλευρά, μία στο κοιλιακό τοίχωμα και δύο σε επικίνδυνη θέση μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του ορθού.

Ευτυχώς, η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς και οι οκτώ βελόνες αφαιρέθηκαν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης δύο ωρών. Η ιατρική ομάδα αντιμετώπισε επίσης μικρές βλάβες στο λεπτό έντερο του παιδιού που προκλήθηκαν από τα αιχμηρά αντικείμενα.

Το παιδί βρίσκεται σε υγρή δίαιτα, λόγω της εύθραυστης κατάστασης των εντέρων του, αναμένεται να αναρρώσει πλήρως και να μπορέσει να φύγει από το νοσοκομείο μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Πηγές:
The News International

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 1 θάνατος ασθενούς με CoViD - 83 εισαγωγές
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Υπουργείο Υγείας συνήψαν μνημόνιο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης
Ποια τα οφέλη και τι προκαλεί ο χυμός αρώνιας [μελέτη]