Συνεχή είναι τα προβλήματα με τη λειτουργία του ογκολογικού νοσοκομείου "Μεταξά", λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, το πρόσφατο πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες δεν είναι μοναδικό.

Πριν κάποιους μήνες η έλλειψη φαρμακοποιών οδήγησε στο κλείσιμο για δύο μέρες του φαρμακείου και στην αναβολή πληθώρας χημειοθεραπειών. Πριν δύο εβδομάδες η έλλειψη χρημάτων οδήγησε στην αναβολή άλλης μιας χημειοθεραπείας.

Η υποστελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος πριν δύο χρόνια οδήγησε στη δραματική μείωση των χειρουργείων που μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο και τώρα η άθλια κατάσταση της κτηριακής υποδομής σε αναβολή ενός χειρουργείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η υποστελέχωση βρίσκεται στο κόκκινο, ενώ τα προβλήματα με την κτηριακή υποδομή του νοσοκομείου έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία του και στην ασφαλή νοσηλεία των ασθενών.

Ζητούν άμεση αύξηση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για εξασφάλιση όλου του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και για την κτηριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"
Συνταγές με χαμηλούς υδατάνθρακες για διαβητικούς
Covid: Εξίσου σοβαρές με την αρχική λοίμωξη οι επαναμολύνσεις