Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του ογκολογικού νοσοκομείου "Μεταξά". Καρκινοπαθείς και συνοδοί τους περιμένουν στα σκαλιά μέχρι να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.

Οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης, η οποία δεν αξίζει σε κανέναν. "Το νοσοκομείο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες ασφαλείς στους ασθενείς με καρκίνο, αλλά πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των ασθενών και τον πεπαλαιωμένο, σκουριασμένο εξοπλισμό", τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει, είναι απαράδεκτο να περιμένουν ασθενείς με καρκίνο και συνοδοί τους στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπείες. Αξίζουν περισσότερης προσοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, λειτουργούν τρείς ή τέσσερεις χειρουργικές αίθουσες στις έξι που έχει αναπτυγμένες το νοσοκομείο, κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Πολλές βιοψίες αργούν πάνω από μήνα. Αυτό αποτελεί...βελτίωση μετά την αποκάλυψη για αναμονή 47 ημερών γυναίκας που χρειάσθηκε η παρέμβαση του υπουργού να βγει η βιοψία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως η κατάσταση βελτιώθηκε, έστω και οριακά, επειδή προσελήφθη δεύτερη διοικητική γραμματέας, για να περνάει τις γνωματεύσεις στο πληροφοριακό σύστημα.

"Όμως, οι καθυστερήσεις σε πολλά δείγματα είναι πάνω από μήνα, λόγω έλλειψης παθολογοανατόμων και τεχνολόγων", υπογραμμίζει.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά