Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είναι η ενυδάτωση προσώπου γιατί διατηρεί την υγρασία στο δέρμα σας, βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρότητας και σας χαρίζει ένα λείο και απαλό δέρμα. Για να επιλέξτε την κατάλληλη ενυδατική για το πρόσωπό σας πρέπει να προσδιορίστε τον τύπο του δέρματός σας (κανονικό, ξηρό, λιπαρό, μικτό).

Όταν έχετε ξηρό δέρμα, αισθάνεστε το πρόσωπό σας στεγνό και ίσως και άκαμπτο όταν προσπαθείτε να το τεντώσετε. Το ξηρό δέρμα στο πρόσωπό σας μπορεί να φαίνεται ξεφλουδισμένο ενώ η επιφάνειά του μπορεί να φαίνεται θαμπή ή να έχει ορατές λεπτές γραμμές. Ας δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την ενυδάτωση προσώπου σε ξηρό δέρμα:

1. Αποφεύγετε να πλένετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά

Το συχνό πλύσιμο θα κάνει το πρόσωπό σας να στεγνώσει ακόμα περισσότερο. Είναι καλύτερο να πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, γιατί το πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα, ερεθισμό ή ακόμα και ρήξη των αιμοφόρων αγγείων. Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση ενός απαλού καθαριστικού χωρίς άρωμα αντί για σαπούνι.

Εάν θέλετε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας χωρίς νερό, χρησιμοποιήστε ένα μικκυλιακό νερό για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τη βρωμιά,.

2. Κάντε απολέπιση (1-2 φορές/εβδομάδα)

Ένα απαλό χημικό απολεπιστικό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών, ξηρών κυττάρων του δέρματος και θα αποκαλύψει το πιο λείο, απαλό δέρμα από κάτω.

Εφαρμόστε το προϊόν στο πρόσωπό σας με απαλές, μικρές, κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύντε καλά το προϊόν με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μία καθαρή απαλή πετσέτα.

3. Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε την ενυδατική σας αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, έτσι ώστε η κρέμα σας να συγκρατήσει την πρόσθετη υγρασία που απομένει από το πλύσιμο του προσώπου σας.

Απλώστε τη ομοιόμορφα και αφήστε τη για λίγα λεπτά, μέχρι το πρόσωπό σας να νιώσει πιο ενυδατωμένο.

Ειδικά για το ξηρό δέρμα, η κρέμα είναι καλύτερη από τη λοσιόν επειδή είναι περισσότερο λιπαρή και βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση του προσώπου σας, κλειδώνοντας την υγρασία στην επιδερμίδα σας.

Η ιδανική ενυδάτωση προσώπου για κανονικό προς ξηρό δέρμα είναι η κρέμα προσώπου CeraVe PM Facial Moisturising Lotion. Περιλαμβάνει τρία απαραίτητα ceramides που ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό, υαλουρονικό οξύ που προσφέρει ενυδάτωση όλη την ημέρα και νιασιναμίδη που καταπραΰνει το δέρμα. Αυτή η πλούσια αλλά ελαφριά κρέμα ενυδατώνει σταθερά την επιδερμίδα και βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία του.

Ειδικά για την περιοχή των ματιών οι δερματολόγοι συστήνουν μια ενυδατική κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους ή κρέμα ματιών για σακούλες.

4. Εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά

Ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος UVA/UVB θα σας προστατεύσει από εγκαύματα και βλάβες από τον ήλιο, που γερνούν την επιδερμίδα σας ενώ θα αποτρέψει την περαιτέρω ξηρότητα του δέρματός σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακό CeraVe ΑΜ Facial Moisturising Lotion SPF 30, που προσφέρει όλα τα οφέλη μιας ενυδατικής κρέμας Cerave, ενώ παράλληλα παρέχει στο δέρμα σας προστασία ευρέος φάσματος από την καθημερινή έκθεσή του στις ακτίνες UVA/UVB.

5. Χρησιμοποιείτε μάσκα προσώπου (1-2 φορές/μήνα)

Οι μάσκες προσώπου μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τα είδη δερματικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ξηρού δέρματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά