Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού συνεδρίου για τα αναπνευστικά νοσήματα European Respiratory Society  (ERS) στο Μιλάνο, με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες και με τους κορυφαίους επιστήμονες, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, ασθενής με Κυστική Ίνωση από την Ελλάδα, ανέλαβε επίσημα τη ηγεσία του European Lung Foundation (ELF).

Κατά την ανάληψη της θέσης ανακοίνωσε τη στρατηγική για την επόμενη τριετία, η οποία θα περιλαμβάνει: patient driven πολιτικές και συμμετοχικές διαδικασίες σχεδιασμού με patient experts, την ενδυνάμωση των κοινοτήτων των ασθενών, των γιατρών και των ενδιαφερομένων φορέων, και τη δημιουργία διεθνών δικτύων γνώσης.

Επισήμανε τη σύνδεση μας ως άνθρωποι με το περιβάλλον, την επίδραση της ποιότητας του αέρα και των συνηθειών στην υγεία των πνευμόνων, θέτοντας ως προτεραιότητα τις παρεμβάσεις για τις περιβαλλοντικές πολιτικές.

Τέλος, κάλεσε κάθε ασθενή από διαφορετική αναπνευστική πάθηση και χώρα, να συμμετέχει ενεργά, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε μαζι τις μελλοντικές μας μέρες με απεριόριστη ανασα, καθως στο ταξίδι της ζωής μας, η κάθε μας ανάσα μετράει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου