Με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και την εξωστρέφεια του, αποτελεί πηγή δύναμης για ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και όχι μόνο.

«Μου αρέσει η γλώσσα και βρίσκω ενδιαφέροντα τα μαθηματικά. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω φιλόλογος, μαθηματικός ή δημοσιογράφος. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρελάσω, πρέπει όλα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες να συμμετέχουν σε όλα», όπως λέει στην ΕΡΤ ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης μαθητής έκτης δημοτικού.

«Νιώθω περήφανος που το παιδί μου θα συμμετέχει στην παρέλαση, θέλουμε με αφορμή την εθνική επέτειο να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης», αναφέρει από την πλευρά του ο Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, πατέρας του Λέανδρου.

Η κ.Ζωή Αναγνώστου, διευθύντρια του 17ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, όπου είναι μαθητής ο Λέανδρος στέκεται στον αγώνα που δίνεται καθημερινά για τη συμπερίληψη: «Η συμπερίληψη είναι ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας, ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας να συμπεριλάβει και να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά με αναπηρίες», όπως λέει.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Λέανδρος συμμετείχε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Α ball for all» και συνόδευσε μαζί με την 10χρονη Λουκία από την Βέροια, επίσης, με οπτική αναπηρία τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης κατά την έναρξη του Super Cup.

Πηγές:
mama365.gr, alfavita.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου