Ερευνητές ολοκλήρωσαν πρόσφατα προκλινική μελέτη που υπογραμμίζει την ικανότητα του αντισώματος SIWA318H στη μάχη κατά του καρκίνου  στο πάγκρεας.

Η ικανότητα του SIWA318H να στοχεύει επιλεκτικά τα γηράσκοντα κύτταρα αντιπροσωπεύει νεα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της νόσου.

Τα γηράσκοντα κύτταρα  εντός του μικροπεριβάλλοντος του όγκου έχουν εντοπιστεί ως σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του όγκου και την αντίσταση στη θεραπεία.

Το SIWA318H, είναι ένα αντίσωμα ειδικά σχεδιασμένο για τη στόχευση των AGE και προσφέρει νέα προσέγγιση για την απομάκρυνση αυτών των γηρασκόντων κυττάρων και τον επανασχεδιασμό του μικροπεριβάλλοντος του όγκου.

Ο Lewis S. Gruber, δήλωσε ότι τα προκλινικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το SIWA318H  είναι υποσχόμενη νεα προσέγγιση έναντι του καρκίνου στο πάγκρεας.

Με τον επανασχεδιασμό του περιβάλλοντος του όγκου, ο στόχος είναι να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα θεραπειών για τον καρκίνο.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το SIWA318H έχει αξιοσημείωτη ικανότητα να προσκολλάται σε τροποποιημένες πρωτεΐνες που συνδέονται με τη γήρανση και την εξέλιξη του καρκίνου. Στοχεύει γηράσκοντα κύτταρα που συνδέονται με αυτά τα θέματα υγείας in vitro και σε ζώντες οργανισμούς.

Αυτή η ικανότητα στόχευσης γηρασκόντων κυττάρων είναι σημαντικό μέρος του πώς δρουν τα φάρμακα.

Επιπλέον, το SIWA318H μπορεί να προκαλέσει διαδικασία που ονομάζεται κυτταροτοξικότητα εξαρτώμενη από αντισώματα κυττάρων (ADCC), που βοηθά το ανοσοποιητικό να απομακρύνει καρκινικά κύτταρα.

Σε έρευνα σε ποντικούς με καρκίνο στο πάγκρεας, όσοι αντιμετωπίστηκαν με το SIWA318H είχαν σημαντική μείωση στην ανάπτυξη του όγκου, αυξημένη επιβίωση και αυξημένο ποσοστό ύφεσης της νόσου έναντι ποντικών στην ομάδα ελέγχου.

Επιπλέον οι όγκοι που αντιμετωπίστηκαν με SIWA318H είχαν λιγότερα γηράσκοντα κύτταρα δείχνοντας θετική επίδραση στο περιβάλλον του όγκο.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Scientific Reports.

Πηγές:
Scientific Reports.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια