Στη συγκρότηση 30μελούς ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη, επεξεργασία και επικαιροποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Με την απόφαση, που παρατίθεται πιο κάτω, ορίζεται ως συντονίστρια της επιστημονικής ομάδας η Ζώρα - Ζαχαρένια Σαριδάκη, πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), διευθύντρια στην Α’ Ογκολογική Κλινική Metropolitan Hospital και επιστημονικά υπεύθυνη του Ογκολογικού Τμήματος "Ασκληπιός Διάγνωσις".

Έργο της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας είναι η συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών, με στόχο τη σύνταξη εισήγησης για την ανάπτυξη και την περιοδική επικαιροποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, καθώς και η συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών και την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), για την έκδοση και την περιοδική επικαιροποίηση των Κατευθυντήριων Οδηγιών για τον Καρκίνο.

Για τη διευκόλυνση του έργου της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας, στις συνεδριάσεις μπορούν να συμμετέχουν ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) του υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), του ΕΟΠΥΥ, καθώς και πέντε υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και άλλοι επιστήμονες ασχολούμενοι με τις νεοπλασματικές ασθένειες, κατόπιν προσκλήσεως από τη συντονίστρια ή την προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών.

Η θητεία της επιστημονικής ομάδας εργασίας λήγει με τη λήξη ισχύος της προβλεπόμενης διάταξης του άρθρου 72 του ν. 4975/2022 (ΦΕΚ Α΄ 187), όπως ισχύει, προθεσμίας ήτοι στις 31 Μαρτίου 2024 και δύναται να παραταθεί σε περίπτωση παράτασης ισχύος των εν λόγω διατάξεων.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια