Το να ταΐζει κάποιος πουλιά είναι ωφέλιμο, όχι μόνο για τους φτερωτούς φίλους μας αλλά και για την ευεξία του ανθρώπου, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές του Virginia Tech τονίζουν τη σημασία της αναγνώρισης της θετικής επίδρασης του ταΐσματος πουλιών στους ανθρώπους και την ενσωμάτωση της πληροφορίας στη δημόσια πρακτική και οδηγίες.

Αυτή η μοναδική έρευνα εκτιμάται ότι είναι η πρώτη του είδους της και μελέτησε τροφοδότες πουλιών παρατηρώντας παράλληλα συμμετέχοντες (ανθρώπους).

Η ομάδα θα περιλάβει 10.000 τροφοδότες πουλιών στις ΗΠΑ. Η έρευνα ξεκίνησε το 2021.

Οι ερευνητές αξιοποιούν το δίκτυο Project FeederWatch από το Cornell Lab of Ornithology and Birds Canada, που έχει συλλέξει στοιχεία για τα πουλιά εδώ και 37 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες θα αναφέρουν και στοιχεία για την ευεξία τους.

Σε έναν κόσμο που πολλοί ζουν σε πόλεις ή προάστια το να υπάρχουν πουλιά που να επισκέπτονται όσους τα ταΐζουν στον κήπο ή στη βεράντα τους είναι ένας από τους μόνους τρόπους που συνδέεται κάποιος με την άγρια ζωή. Όμως, οι άνθρωποι θέλουν να μπορούν να ταΐζουν τα πουλιά με τρόπους που διατηρούν πληθυσμούς άγριων ποικιλιών υγιείς και ακμαίους, αναφέρει η καθηγήτρια Hawley.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο People and Nature.

Πηγές:
People and Nature.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος
Η ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης μπορεί να είναι το ''κλειδί'' για τη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου
Νέος τρόπος αντιμετώπισης παχυσαρκίας - διαταραχών με στόχο τα μιτοχόνδρια [μελέτη]