Με το SOMATOM Pro.Pulse, η Siemens Healthineers παρουσιάζει έναν νέο Αξονικό Τομογράφο με τεχνολογία διπλής λυχνίας (Dual Source), ο οποίος είναι περισσότερο προσιτός σε μικρότερες και περιφερειακές μονάδες υγείας, καθώς και σε διαγνωστικά κέντρα. Τα λειτουργικά κόστη του είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλα συστήματα διπλής λυχνίας, χάρη στο βελτιωμένο σύστημα ψύξης και στην αποδοτικότερη ενεργειακή κατανάλωση. Ως εκ τούτου, λόγω του μειωμένου λειτουργικού κόστους του, το συγκεκριμένο σύστημα καταργεί για πρώτη φορά ένα από τα βασικά εμπόδια στην υιοθέτηση της τεχνολογίας διπλής λυχνίας - η οποία αποτελεί μοναδική τεχνολογία της Siemens Healthineers. «Με τον νέο προηγμένο Αξονικό Τομογράφο διπλής λυχνίας, στόχος μας είναι να καταστήσουμε αυτή την υψηλή τεχνολογία διαθέσιμη σε περισσότερους ασθενείς. Οι εξετάσεις αξονικής τομογραφίας που πραγματοποιούνται με το σύστημα αυτό ακολουθούν μια έξυπνη ροή εργασίας που απευθύνεται σε διάφορα επίπεδα εμπειρίας. Αυτό επιτρέπει την τυποποίηση και την αναπαραγωγιμότητα για τους κλινικούς ιατρούς, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται εργονομικότητα από πλευράς του ιατρικού προσωπικού», δήλωσε ο Philipp Fischer, Επικεφαλής Αξονικής Τομογραφίας στη Siemens Healthineers.

«Χαιρόμαστε που θα μπορέσουμε επιτέλους να χρησιμοποιήσουμε αυτή την υψηλή τεχνολογία στη μονάδα μας. Ο κλινικός ρόλος της αξονικής τομογραφίας επεκτείνεται, καθώς αναδεικνύεται σε βασικό παράγοντα για την έγκαιρη ανίχνευση και τον σχεδιασμό της θεραπείας. Γι’ αυτό το λόγο, χρειαζόμαστε ένα υψηλής απόδοσης σύστημα που να επιτρέπει τη διενέργεια εξετάσεων σε μία ακόμη πιο διευρυμένη ομάδα ασθενών. Με το SOMATOM Pro.Pulse μπορούμε να εκτελούμε υψηλής ποιότητας καρδιολογικές απεικονίσεις, καθώς και ιατρικές απεικονίσεις σε άλλους τομείς της ακτινολογίας», δήλωσε ο Δρ. Quoc-Duy Vo, Διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Morges στην Ελβετία. Η αξονική τομογραφία διπλής λυχνίας επιτρέπει την ιδιαίτερα υψηλή χρονική ανάλυση. Η υψηλή χρονική ανάλυση και η ταχύτητα σάρωσης αποτελούν σημαντικά στοιχεία στην αξονική τομογραφία καρδιάς, διότι περιορίζουν τα παράσιτα στην εικόνα λόγω της αναπνευστικής κίνησης ή της κίνησης της καρδιάς. Αυτό επιτρέπει τη σάρωση ασθενών με απαιτητικές κλινικές καταστάσεις, όπως ασθενείς που έχουν υψηλούς ή ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς, αδυνατούν να συγκρατήσουν την αναπνοή τους ή αδυνατούν να μείνουν ακίνητοι, αλλά και ασθενείς που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του κλινικού ιατρού. Η χρήση φίλτρου κασσίτερου διατηρεί τη δόση ακτινοβολίας σε χαμηλά επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας, ιδίως σε κλινικές ενδείξεις, όπως προληπτικού ελέγχου σαρώσεις θώρακα με εξαιρετικά χαμηλή δόση.

Χάρη στην έξυπνη ροή εργασίας του myExam Companion, το SOMATOM Pro.Pulse απλοποιεί σημαντικά τις εξετάσεις, ενώ εξατομικεύει τη σάρωση για κάθε εξεταζόμενο. Το myExam Companion συνδυάζει δεδομένα ασθενών όπως το φύλο, το ύψος και την ηλικία και συλλέγει πληροφορίες που σχετίζονται με την αξονική τομογραφία, όπως ο καρδιακός ρυθμός ή η δυνατότητα συγκράτησης της αναπνοής. Στη συνέχεια, ο τομογράφος βελτιστοποιεί τις παραμέτρους σάρωσης και προσαρμόζει το πρωτόκολλο σάρωσης στις εξατομικευμένες ανάγκες του εξεταζόμενου. Η FAST 3D κάμερα (fully assisting scanner technologies) εκτελεί αυτοματοποιημένα την τοποθέτηση του ασθενούς με ακριβή τρόπο. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά βοηθούν στη μείωση του χρόνου που αφιερώνουν οι ιατροί στην κλινική τους ρουτίνα. Καταναλώνοντας περίπου 20% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές τεχνολογίας διπλής λυχνίας (Dual Source), το σύστημα είναι πιο βιώσιμο και διατηρεί το κόστος λειτουργίας σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά