Η ενημέρωση και η εκπαίδευση για την καλή διατροφή και υγεία, παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στο 6ο Health Transformation του iatronet.gr η  διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς (Head of Communications), κ. Σόνια Μουσαβερέ.

Ο ρόλος των περισσότερων εταιρειών, όπως είπε, είναι να εκπαιδεύουν τον καταναλωτή τους, τον χρήστη των υπηρεσιών και προϊόντων τους. "Χρησιμοποιώ κάτι σωστά, σημαίνει ότι έχω μικρότερο κόστος, μικρότερη επιβάρυνση στην υπόλοιπη κοινωνία και συνολικά στην οικονομία.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα μετά την ενημέρωση, είναι η εφαρμογή της τεχνολογίας και η υιοθέτησή της.

Η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται επαρκώς από τους επαγγελματίες υγείας και στην περίπτωση της Υγείας από τον πρωτογενή τομέα στον τομέα παραγωγής. Αποτέλεσμα στην Υγεία μπορεί να είναι η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, η αποτελεσματική διαχείριση οποιουδήποτε νοσήματος. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται οποιαδήποτε επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας.

Σε ότι αφορά την διατροφή, η τεχνολογία θα βοηθήσει καθώς μετά τις φυσικές καταστροφές όπως αυτές που έγιναν στη Θεσσαλία, μειώνεται η καλλιεργήσιμη γη, κάτι που αποτελεί πλήγμα για την ελληνική οικονομία. Οι παραγωγοί, κατ΄επέκταση θα πρέπει να ακολουθήσουν τις νέες τεχνολογίες, ώστε να μειώσουν την επίπτωση της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή.

Θα πρέπει να καλύψουν την παραγωγή σε μικρότερους χώρους, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μουσαβερέ.

Αναφορικά με τις εταιρείες, υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι υγιείς ώστε η καθεμια να συμβάλλει ως εταιρικός πολίτης. Οι εταιρείες πρέπει να είναι συνεπείς στον πελάτη τους, στους μετόχους και τους εργαζόμενούς τους.

Για την Υγεία, η απομακρυσμένη παρακολούθηση είναι πολύ σημαντική, πρόσθεσε, καθώς μπορεί να μειώσει τα έξοδα μετακίνησης του ασθενούς, και να διευκολύνει τον ιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε ότι αφορά τα νοσοκομεία, μπορεί να εξοικονομηθούν πολλοί πόροι από την αυτόματη διαχείριση της διάγνωσης.

Στην γεωργία, τέλος, όπως τόνισε η κ. Μουσαβερέ, πρέπει να γίνονται αυτοματοποιημένες μετρήσεις ώστε να υπάρχει μείωση του κόστους για τον παραγωγό και ταυτόχρονα  εγγύηση για την ποιότητα του προϊόντος στον καταναλωτή αλλά και μείωση της τιμής του λόγω της στοχευμένης παραγωγής. 

 Η τεχνολογία εν κατακλείδι θα βοηθήσει τον παραγωγό να γίνει ανταγωνιστικός στην ευρωπαϊκή αγορά, κατέληξε η η  διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές του Πάσχα
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ
Πόνος στο χέρι: Μήπως φταίει ο ζωηρός σκύλος σας;