Ο σκύλος υπηρεσίας μιας οικογένειας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ έγινε ‘’ήρωας’’, καθώς ειδοποίησε γονείς σχετικά με επείγουσα ιατρική κατάσταση της κόρης τους.

Η Shannon, μητέρα τριών παιδιών και ο σύζυγός της παρακολουθούσαν τηλεόραση στο σπίτι, τον προηγούμενο μήνα, όταν ο σκύλος τους Spy, εκπαιδευμένος για τον διαβήτη πήγε να τους προειδοποιήσει.

Ο σκύλος τούς οδήγησε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η 9χρονη κόρη τους, Raelynn, που πάσχει από διαβήτη τύπου 1.

Όταν οι γονείς έλεγξαν το σάκχαρο της κόρης τους διαπίστωσαν ότι ήταν σε επικίνδυνα υψηλό επίπεδο, των338 mg/dL.

Η μητέρα αποκάλεσε το σκύλο ‘’ευλογία’’ για την οικογένεια και δήλωσε ότι είναι ευγνώμων προς αυτό. Η μύτη πάντα ξέρει, δήλωσε. Ακόμα και όταν κοιμάται.

Σκύλοι βοηθοί για τον διαβήτη εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν συγκεκριμένη οσμή που παράγει κάποιος με υπογλυκαιμία λόγω χημικών αλλαγών στο σώμα του.

Είναι επίσης εκπαιδευμένοι να προειδοποιούν τον άνθρωπο με διαβήτη και μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν να ανακτήσουν χυμό ή ταμπλέτες γλυκόζης, να κάνουν ένα επείγον τηλεφώνημα ή να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον άλλον στο σπίτι.

Η μητέρα με ανάρτηση στο Instagram δήλωσε οτι η Raelynn φορά μόνιτορ γλυκόζης αλλά τη νύχτα που η Spy εντόπισε το υψηλό σάκχαρο, το κορίτσι είχε φορέσει νέο μόνιτορ που ακόμα ρυθμιζόταν και εκείνη τη στιγμή δεν μετρούσε το σάκχαρο.

Επιπλέον, το κορίτσι που είχε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 το 2022, είχε γρίπη όταν έγινε το συμβάν. Νόσος σαν τη γρίπη είναι ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει υψηλό σάκχαρο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη