Η Mayo Clinic ανακοίνωσε ότι ψηφιακό στηθοσκόπιο βοηθούμενο από τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει καρδιακή νόσο που συνδέεται με την κύηση.

Νέα έρευνα, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Dr. Demilade Adedinsewo, υποδεικνύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει την
περιγεννητική μυοκαρδιοπάθεια, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλά αντιμετωπίσιμη κατάσταση, που εξασθενεί τον καρδιακό μυ κατά την εγκυμοσύνη ή μετά τον τοκετό.

Tο νέο ψηφιακό στηθοσκόπιο αιχμαλωτίζει στοιχεία ηλεκτροκαρδιογραφήματος και ήχους της καρδιάς για να εντοπίσει διπλάσια περιστατικά περιγεννητικής μυοκαρδιοπάθειας σε σύγκριση με τη συνήθη περίθαλψη, αναφέρει η American Ηeart Αssociation.

Ο εντοπισμός ασθενούς άντλησης λόγω κύησης είναι ζωτικής σημασίας, επειδή σε συμπτώματα όπως δύσπνοια, οίδημα, αύξηση βάρους και ταχυπαλμία, μπορεί να υπάρξει σύγχυση με τα φυσιολογικά συμπτώματα της κύησης.

Η τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή ενέγραψε 1.195 γυναίκες που έλαβαν περιγεννητική φροντίδα στη Νιγηρία και κατάφερε να προβλέψει την
περιγεννητική μυοκαρδιοπάθεια όταν χρησιμοποιήθηκε το ψηφιακό στηθοσκόπιο.

 

Πηγές:
American Ηeart Αssociation.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε