Ο Πάπας Φραγκίσκος ταλαιπωρείται για άλλη μια φορά από προβλήματα υγείας. Κατά τη διάρκεια σημερινής ακρόασης, ο 87χρονος δήλωσε ότι πάσχει από ήπια βρογχίτιδα. "Θα ήθελα να διαβάσω ολόκληρη την ομιλία, αλλά έχω ένα πρόβλημα, μια ελαφριά βρογχίτιδα", δήλωσε ο Φραγκίσκος στο συμπόσιο "Université des Communicants en Église", το οποίο υποστηρίζεται από τη Διάσκεψη των Γάλλων Επισκόπων.

Αυτή ήταν η τρίτη ακρόαση του Πάπα την Παρασκευή. Στις δύο πρώτες, ο Φραγκίσκος είχε διαβάσει τις αντίστοιχες ομιλίες, αν και με κάπως βραχνή φωνή. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Πάπας ασχολήθηκε με το θέμα της νεολαίας. "Ανησυχώ όταν ακούω για νέους ανθρώπους που οχυρώνονται πίσω από μια οθόνη, των οποίων τα μάτια αντανακλούν τεχνητό φως αντί να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους να λάμψει. Ναι, γιατί το να είσαι νέος δεν σημαίνει να κρατάς τον κόσμο στα χέρια σου, αλλά να λερώνεις τα χέρια σου για τον κόσμο", είπε ο Πάπας.

Ο πάπας Φραγκίσκος μίλησε επίσης για τους νέους που "τελούν υπό πίεση" και "γίνονται αντικείμενο όλο και πιο απαιτητικών επιτευγμάτων". Αντίθετα, το "ανήσυχο όνειρο" είναι σημαντικό για τους νέους, διαφορετικά "είστε νέοι άνθρωποι στη σύνταξη". Τόνισε: "Όλοι χρειαζόμαστε τη δημιουργικότητα και την ώθηση που μόνο εσείς οι νέοι μπορείτε να μας δώσετε: τη δίψα σας για την αλήθεια, την κραυγή σας για ειρήνη, την άποψή σας για το μέλλον, το ελπιδοφόρο χαμόγελό σας. Σας παρακαλώ, πάρτε ρίσκα. Αν δεν ρισκάρετε εσείς, ποιος θα το κάνει;"

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Φραγκίσκος αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι. Αναγκάστηκε επίσης να ακυρώσει αρκετές άλλες δημόσιες εμφανίσεις.

Σύμφωνα με το Βατικανό, ο γεννημένος στην Αργεντινή Πάπας έπασχε και τότε από βρογχίτιδα. Επανειλημμένα είχε αναθέσει την εκφώνηση ομιλιών σε άλλους υψηλόβαθμους κληρικούς.

Πέρυσι, ο ποντίφικας νοσηλεύτηκε δύο φορές σε κλινική της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένης και μιας ανοιχτής εγχείρησης στην κοιλιά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε