Μια περσική γάτα στη Βρετανία, η Maggie, δεν είναι μόνο συντροφιά αλλά μπορεί να σώσει και τη ζωή της κατόχου της. Γυναίκα με επιληψία δήλωσε ότι η γάτα της μπορεί να αισθάνεται τις κρίσεις της ακόμα και 8 ώρες νωρίτερα.

Η Molly B. εμφανίζει έως 9 κρίσεις την εβδομάδα. Διαγνώστηκε με επιληψία σε ηλικία 8 ετων και αντιμετώπισε προκλήσεις στον έλεγχο της πάθησής της. Όμως η ζωή της άλλαξε με την άφιξη της γάτας.

Τον Σεπτέμβριο 2023, η Molly απέκτησε μια περσική γάτα.

Η 30χρονη, της οπαίας η επιληψία δεν της επιτρέπει να εργαστεί, σύντομα παρατήρησε αλλαγές στη συμπροφορά της γάτας πριν τις κρίσεις.

Στην αρχή η γάτα ήταν πολύ παιχνιδιάρα και στη συνέχεια ησύχασε και δεν έφευγε από το πλευρό της γυναίκας. Όταν έβγαινε από το δωμάτιο, η γάτα την ακολουθούσε και η γυναίκα θεωρεί ότι την πρόσεχε καθώς οι γάτες αισθάνονται τις χημικές αλλαγές στο σώμα των ανθρώπων, είπε η Molly.

Την ωρα των κρίσεων, η γάτα ξαπλώνει στο χέρι της Molly και την ενθαρρύνει να την χαϊδέψει σαν να προσπαθεί να της αποσπάσει την προσοχή. Η γάτα δρα από ένστικτο, λεει η Molly. ‘’Είναι τόσο συγκινητικό που με προσέχει’’.

Επειδή η νεαρή γυναίκα εχει και αυτισμό, επηρεάζει το πώς δουλεύει ο εγκέφαλος και πόσο αποτελεσματικό το φάρμακο είναι, είπε.

Αποφάσισε να πάρει γάτα για συντροφιά πέρσι καθώς το άγχος της πυροδοτούσε την πάθησή της. Πριν καταλήξει στη γάτα που θα έπαιρνε ρώτησε και έμαθε για τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας και με τις πληροφορίες που έλαβε αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη γάτα ήταν κατάλληλη. Η γάτα όταν έφτασε σπίτι άρχισε σχεδόν αμέσως να καταλαβαίνει την κατάσταση της γυναίκας.

Οι γάτες έχουν περίπου 30 υποδοχείς στη μύτη, που σημαίνει ότι η Maggie μπορεί να εντοπίσει χημικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας.

Αυτό της επιτρέπει να ειδοποιεί την ιδιοκτήτριά της με ειδικό τρόπο. Ορισμένες φορές, η γάτα ξέρει έως και 8 ώρες πριν ότι θα έρθει μια επιληπτική κρίση. Όταν συμβεί αυτό, που συνήθως γίνεται στον ύπνο της, η γάτα βάζει το κεφάλι της πάνω στο δικό της.

Η αγάπη της γάτας βοηθά τη γυναίκα να μη σκέφτεται αυτό που της συμβαίνει και είναι πολύ χαλαρωτική. Με το να είναι κοντά ή να κάθεται στα πόδια της όταν εχει κρίση, η γάτα βοηθά στη σταθεροποίηση της κίνησης, δήλωσε η Molly.

Η πάθηση μοιάζει να είναι για τη νεαρή γυναίκα ‘’μοναχικός τόπος’’, αλλά τώρα δεν αισθάνεται πολύ μόνη. Η γάτα είναι η καλύτερη που θα έλπιζε να έχει και η καλύτερη φίλη της!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο