Η Βιέννη χρηματοδοτεί συνολικά δέκα σχέδια για την ψυχική υγεία των μαθητών στο πλαίσιο της εκστρατείας "Mutmillion".

Θα υποστηριχθούν προτάσεις που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους νέους να καταπολεμήσουν το άγχος ή να αποτρέψουν τον εκφοβισμό, τη βία και τις συγκρούσεις, όπως εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος για την Παιδεία, Christoph Wiederkehr (NEOS), σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Σε αυτές περιλαμβάνονται θεατρικά εργαστήρια και εργαστήρια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκπαίδευση σε θέματα επιθετικότητας και αθλητικές δραστηριότητες.

"Χρειάζεται θάρρος στη ζωή", διαβεβαίωσε ο Wiederkehr κατά τη σημερινή παρουσίαση.

Επισήμανε ότι η ψυχική υγεία των νέων βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση. Η πανδημία ή οι πόλεμοι και η σχετική προπαγάνδα επιβαρύνουν ψυχικά πολλούς ανθρώπους. Υπάρχει επίσης ένας αυξημένος αριθμός απόπειρων αυτοκτονίας.

"Τα σχολεία δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνα τους", είπε ο δημοτικός σύμβουλος.

Χρειάζονται λοιπόν πρόσθετα προγράμματα για να γίνουν τα σχολεία ένας χώρος απαλλαγμένος από φόβο. Επιλέχθηκαν προγράμματα από διάφορους τομείς, τα οποία - σύμφωνα με το όνομα της εκστρατείας - χρηματοδοτούνται συνολικά με ένα εκατομμύριο ευρώ.

Για παράδειγμα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα "Failstunde". Οι τάξεις μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τα λάθη μέσω της θεατρικής αγωγής. Στόχος είναι να μάθουν οι μαθητές ότι πρέπει να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο χωρίς να φοβούνται την αποτυχία, εξήγησε η υπεύθυνη του προγράμματος, Fabienne Mühlbacher.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα καθοδήγησης για νέους που βρίσκονται στο τελευταίο έτος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στόχος είναι να τους προετοιμάσει για μια επιτυχή μετάβαση στην περαιτέρω εκπαίδευση. Παρέχεται επίσης υποστήριξη για τους εκπαιδευτικούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη