Ο πρόεδρος του γερμανικού ιατρικού συλλόγου, Κlaus Reinhardt, δήλωσε σε γερμανικές εφημερίδες σχετικά με τις αναφορές ότι το σχέδιο μεταρρύθμισης θα μπορούσε να αποτύχει λόγω της αντίθεσης των πολιτικών του SPD: "Θα το χαιρόμουν πολύ αυτό.

Πρόκειται για ένα από τα πιο περιττά νομοθετήματα που έχουν γίνει ποτέ". Θα μπορούσε να κατανοήσει τις ανησυχίες των πολιτικών που ζητούν αναθεώρηση.

Το σχέδιο "δεν αποδίδει σε καμία περίπτωση δικαιοσύνη στην προστασία των παιδιών και των νέων", επέκρινε ο Reinhardt.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) γνωρίζει "τι προκαλεί η τακτική χρήση κάνναβης στους νέους πριν από την ηλικία των 23 ετών, όταν η ωρίμανση του εγκεφάλου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί".

Η αδειοδότηση από την ηλικία των 18 ετών θα ήταν "απολύτως ανεύθυνη" από ιατρική άποψη, δήλωσε ο Reinhardt.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου επέκρινε επίσης την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας. "Ο Karl Lauterbach έχει αναλάβει πολλά, ίσως λίγο παραπάνω", δήλωσε ο Reinhardt.

"Υποθέτω ότι έχει καλές προθέσεις, αλλά η επιτυχία τέτοιων πολύπλοκων πολιτικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων εξαρτάται συχνά σε μεγάλο βαθμό από την ατομική επικοινωνία. και ο υπουργός δεν πετυχαίνει πάντα στην αντιμετώπιση των διαφόρων επιπέδων".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου