Κατρακυλούν οι μετοχές της Bayer αφότου ο γερμανικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων διατάχθηκε να πληρώσει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,18 δισ. ευρώ) σε έναν πρώην χρήστη του Roundup που κατηγόρησε το ζιζανιοκτόνο για τον καρκίνο που εμφάνισε.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ετυμηγορία από ένορκο δικαστήριο της Φιλαδέλφειας είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής εδώ και πέντε χρόνια δικαστικής διαμάχης για το ζιζανιοκτόνο.

Η μετοχή χάνει έως και 5,7% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης ενώ έχει υποχωρήσει σχεδόν 70% από τότε που η Bayer εξαγόρασε την εταιρεία κατασκευής του Roundup, τη Monsanto με τίμημα 63 δισ. δολάρια, το 2018.

Αν και το ποσό αναμένεται πιθανότατα να μειωθεί, αυτή η ετυμηγορία θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη από τις προηγούμενες, λόγω του υψηλού επιπέδου αποζημιώσεων.

Θα μπορούσε επίσης να καταστήσει πιο δύσκολη - και πιο δαπανηρή - την επίλυση των υπόλοιπων περίπου 40.000 υποθέσεων Roundup που εξακολουθούν να εκκρεμούν στις ΗΠΑ. Η Bayer αντιμετωπίζει επίσης δικαστικές διαμάχες για άλλα προϊόντα της Monsanto, ειδικά για μόλυνση PCB.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη
Νέα μορφή mpox με ευκολότερη μετάδοση εντοπίστηκε στο Κογκό