Ο Έλον Μασκ είπε ότι ο πρώτος άνθρωπος ασθενής έλαβε εγκεφαλικό εμφύτευμα από τη startup εταιρεία του, Neuralink. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την εταιρεία που στοχεύει μια μέρα να κάνει τους ανθρώπους να ελέγχουν τους υπολογιστές με το μυαλό τους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, ο Μασκ είπε ότι ο ασθενής αναρρώνει καλά και ότι τα αρχικά αποτελέσματα της διαδικασίας ήταν πολλά υποσχόμενα.

Το εμφύτευμα εγκεφάλου της Neuralink στοχεύει να βοηθήσει άτομα με τραυματικές κακώσεις να χειρίζονται υπολογιστές χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους. Τον Μάιο, η εταιρεία είπε ότι είχε λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους. Και στα τέλη του περασμένου έτους, η Neuralink είπε ότι στρατολογούσε ασθενείς με τετραπληγία λόγω τραυματισμού του αυχενικού νωτιαίου μυελού ή αμυοτροφικής πλάγιας σκλήρυνσης (ALS) για τη δοκιμή.

Στο X, ο Μασκ έγραψε ότι το πρώτο προϊόν της Neuralink θα πάρει το όνομα Telepathy. Θα επιτρέψει τον "έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας και μέσω αυτών σχεδόν κάθε συσκευής, απλώς με τη σκέψη", είπε τη Δευτέρα. Ο Μασκ πρόσθεσε ότι οι αρχικοί χρήστες του προϊόντος θα είναι άτομα που έχουν χάσει τη χρήση των άκρων τους.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κρεατίνη ενισχύει τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της στέρησης ύπνου
39ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας
Τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στο 50ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο