Τα ίδια επιχειρήματα που είχαμε ακούσει πριν από 22 χρόνια για τα απογευματινά ιατρεία, ακούμε σήμερα για τα απογευματινά χειρουργεία.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας. Μιλώντας στο Action 24, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα ακόλουθα:

"Αυτοί που λένε όλα αυτά περί της ιδιωτικοποιήσεως του ΕΣΥ και ότι κλείνουμε το μάτι στους ιδιώτες και τα λοιπά, είναι οι ίδιοι που πριν από 22 χρόνια έλεγαν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα όταν κάναμε τα απογευματινά ιατρεία.

Ξέρετε ότι ο μέσος χρόνος αναμονής στα πρωινά ιατρεία από έξι μήνες έχει πέσει στους δύο μήνες γιατί λειτούργησαν τα απογευματινά ιατρεία;

Αυτό που εφαρμόσαμε με επιτυχία εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία, θα το κάνουμε τώρα για τα χειρουργεία. Τόσο απλά".

Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλες τις κλινικές της χώρας. Θα λειτουργήσουν στις κλινικές που μπορούν. Οι ίδιες οι κλινικές θα κρίνουν εάν έχουν το επαρκές προσωπικό που προβλέπει ο νόμος. Ο στόχος μου είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν από 1η Μαρτίου".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχει λόγος ανησυχίας για καρκίνο που σχετίζεται με εμφυτεύματα στήθους;
Διαμαρτυρία ελεύθερων επαγγελματιών παιδιάτρων για τις ειδικές θεραπείες
Χωρίς απάντηση αίτημα του υπουργείου Υγείας στο Οικονομικών για τους αιμοκαθαιρόμενους