Να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων σε υποδομές και προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετούν καλύτερα τους ασθενείς και να δοθεί έμφαση στη λειτουργία των πρωινών τμημάτων του ΕΣΥ.

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Άννα Σπίνου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, με αφορμή την επικείμενη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με αμοιβή από τους ασθενείς.

Μιλώντας στο iatronet.gr, η κ. Σπίνου σημειώνει πως η κυστική ίνωση είναι η πιο συχνή κληρονομική νόσος.

"Οι ασθενείς χρήζουν τακτικής παρακολούθησης εφ’ όρου ζωής σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά Κέντρα Κυστικής Ίνωσης για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου στο ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, στο γαστρεντερολογικό σύστημα, οι οποίες κάποιες φορές χρήζουν χειρουργικών παρεμβάσεων, όπως αφαίρεση πολυπόδων ρινός", αναφέρει, για να σημειώσει:

"Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την έναρξη απογευματινών χειρουργείων, σημαντικό για τους ασθενείς είναι να βελτιωθούν οι υποδομές των νοσοκομείων και η στελέχωσή τους με επαρκές προσωπικό.

Επίσης μείζονος σημασίας είναι να καθοριστούν αναλυτικά οι απαραίτητοι ελέγχου και οι βασικές δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μη δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα τις απογευματινές ώρες που θα είναι με πληρωμή σε σχέση με τα πρωινά χειρουργεία και να μην παρακάμπτεται η προτεραιότητα των ασθενών στα δωρεάν πρωινά χειρουργεία".

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης με την επωνυμία "Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο" (Ε.Ε.Ι.Κ.) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο ασθενών.

Ιδρύθηκε το 1983 στην Αθήνα και εκπροσωπεί πανελλαδικά τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τις οικογένειες τους.

Ο Σύλλογος είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος (ΕΑΕ) και της Ένωσης Σπάνιων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ) και συμμετέχει ως μέλος και εκπρόσωπος της χώρας μας σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι να κάνω αν ιδρώνω στον ύπνο
Πέθανε ο πρώτος λήπτης μοσχεύματος νεφρού από χοίρο
Γιορτή της Μητέρας: Συμβουλές για να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία