Να ενισχυθούν τα πρωινά τμήματα των νοσοκομείων, προκειμένου να περιοριστούν οι λίστες αναμονής.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της  Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου από τον επόμενο μήνα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρει στο iatronet.gr πως δεν έχει αντίρρηση στην πρόθεση του υπουργού Υγείας να μειώσει την αναμονή στα πρωινά χειρουργεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς.

Τονίζει, όμως, πω σκοπός είναι να ενισχυθεί η τακτική λειτουργία των νοσοκομείων και να δοθούν περισσότερα χρήματα στους γιατρούς, καθώς οι μισθοί τους είναι πολύ χαμηλοί.

"Δεν υπάρχει χρόνος για εργασία το απόγευμα, καθώς πολλά πρωινά χειρουργεία μπορεί να διαρκέσουν έως το βράδυ", σημειώνει η κ. Παγώνη, λέγοντας πως πολλές φορές οι γιατροί φτάνουν στο νοσοκομείο το πρωί και φεύγουν το βράδυ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στέκεται και στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, το οποίο - όπως λέει - επιδεινώνεται:

"Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό, προκειμένου να λειτουργούν οι χειρουργικές αίθουσες πλήρως και στο πρωινό ωράριο. Υπό αυτή την έννοια, είμαστε κατά των απογευματικών χειρουργείων", επισημαίνει, για να σχολιάσει:

"Οι γιατροί έχουν ανάγκη ξεκούρασης, δεν μπορούν να βρίσκονται 24 ώρες στο πόδι".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μηνίσκος: Μη χειρουργική αντιμετώπιση
Γερμανία: οι γιατροί θεωρούν απαραίτητη την θέσπιση νόμου για την πρόληψη των αυτοκτονιών
Εύρεση εφημερευόντων φαρμακείων στην Aττική μέσα από εφαρμογή στο κινητό