Την θετική του γνώμη για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων εξέφρασε στο iatronet.gr ο πρόεδρος του Δ.Σ.της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου - ΕΛΛΟΚ και του συλλόγου καρκινοπαθών Πιερίας, Γιώργος Καπετανάκης.

"Οποιαδήποτε προσπάθεια να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής είναι θετική και συμφωνούμε απόλυτα. Είναι σημαντικό να μην περιμένουν οι ασθενείς στην αναμονή, προκειμένου να λάβουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Θα πρέπει να δίνεται όμως προτεραιότητα στα χειρουργεία για καρκίνο, τα ογκολογικά χειρουργεία", σημειώνει ο κ. Καπετανάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ επισήμανε ότι - ήδη, με τη διεύρυνση του ωραρίου για τις ακτινοθεραπείες - υπήρξε αποτέλεσμα, όταν αυτό λειτουργούσε σωστά.

Με τον τρόπο αυτό μειώθηκαν οι χρόνοι και οι αναμονές στις ακτινοθεραπείες σε κάποια νοσοκομεία.

Συνεπώς, και με τα απογευματινά χειρουργεία, αν λειτουργήσουν σωστά, μπορεί να φέρουν θετικό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει, θα πρέπει να εξασφαλιστεί και να αξιοποιηθεί όλος ο χρόνος και οι δυνατότητες που υπάρχουν στην λειτουργία του νοσοκομείου, να γίνονται δηλαδή τα χειρουργεία που προβλέπονται, ώστε το μέτρο να καταφέρει να συμβάλλει σε μία αποσυμφόρηση της ήδη υπάρχουσας μεγάλης αναμονής.

"Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η πρόσβαση σε ογκολογικά χειρουργεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση. Ο καρκίνος είναι καρκίνος και εκεί πρέπει να παρέχεται η μέγιστη δυνατή φροντίδα στον ασθενή", κατέληξε ο Γιώργος Καπετανάκης.

Η ΕΛΛΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου - ΕΛΛΟΚ, αποτελεί το επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης οργανώσεων ασθενών με καρκίνο.

Ξεκίνησε με 17 ιδρυτικά μέλη και σήμερα αριθμεί 46 οργανώσεις - μέλη από όλη την Ελλάδα, συνηγορώντας για όλους τους τύπους καρκίνου, κοινούς και σπάνιους, καθώς και παιδιατρικούς.

Ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2015 ως το επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης οργανώσεων ασθενών με καρκίνο.

Η ΕΛΛΟΚ λειτουργεί από το 2011 ως διαδικτυακή κοινότητα. Ο Ομοσπονδία πραγματοποιεί συνέδρια, ημερίδες και εκστρατείες, και υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα, έρευνες και μελέτες. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου