Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα: "Χάνουμε κιλά κερδίζουμε ζωή", η οποία διοργανώθηκε από την "ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ", τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας.
Διακεκριμένοι επιστήμονες Υγείας μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:

• Σύνδεση γυναικείας υπογονιμότητας και παχυσαρκίας
• Συσχέτιση καρκίνου και υψηλού δείκτη μάζας σώματος στις γυναίκες
• Το φαινόμενο της "γυάλινης οροφής"
• Παχυσαρκία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
• Σύγχρονες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Ο κ. Χ. Παππής, χειρουργός παχυσαρκίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, παρουσίασε μια ενημερωτική ομιλία με τίτλο "Μύθοι και αλήθειες" γύρω από την παχυσαρκία.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συγκινητικές μαρτυρίες ασθενών, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την προσπάθεια μείωσης και διατήρησης του σωματικού τους βάρους, αξιοποιώντας διάφορες θεραπευτικές μεθόδους.

Η Πρόεδρος της "ΙΜΕΡΟΕΣΣΑΣ", κα Κική Τσιρανίδου, τόνισε την ανάγκη η παχυσαρκία να αναγνωρίζεται ως νόσος και να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και συνέπεια, τόσο από τους ασθενείς, όσο και από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά