Η πρόωρη εμμηνόπαυση επηρεάζει το πώς εργαζόμενες γυναίκες αισθάνονται για την ικανότητά τους να είναι καλές στην εργασία τους.

Αυτό είναι το εύρημα νέας έρευνας σε περισσότερες από 2.600 Φινλανδές, που δημοσιεύτηκε στο Menopause.

Οι ερευνητές εξέτασαν αν η έλευση της εμμηνόπαυσης πριν την ηλικία των 46 επηρεάζει τις γυναίκες ενώ ακόμα έχουν 20 χρόνια εργασιακής ζωής μπροστά τους.

Περίπου 8 στις 10 γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση έχουν νυχτερινές εφιδρώσεις και εξάψεις που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής τους. Η νεα έρευνα έδειξε οτι αυτές οι αλλαγές περιορίζουν την εργασιακή ζωή πολλών γυναικών.

Οι συμμετέχουσες των οποίων η έμμηνος ρύση είχε σταματήσει έως την ηλικία των 46 ήταν κατά 1,5 φορές πιο πιθανό να αντιλαμβάνονται ως ανεπαρκείς της εργασιακές τους ικανότητες έναντι άλλων γυναικών, καθιστώντας πιο πιθανή την πρόωρη συνταξιοδότηση ή ένα επίδομα αναπηρίας.

Είναι η πρώτη έρευνα που ανακαλύπτει σχέση μεταξύ πρόωρης εμμηνόπαυσης και συμμετοχής στο εργασιακό δυναμικό.

Η Dr. Stephanie Faubion, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι το να μπαίνει μια γυναίκα πρόωρα στην εμμηνόπαυση συνδέεται με πιο φτωχή εργασιακή ικανότητα και βλάβη στη μακροχρόνια συμμετοχή της στην εργασιακή ζωή.

Οι ερευνητές προτρέπουν τους εργοδότες να δίνουν άδειες σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Θα πρέπει να τους δίνουν αυξημένη στήριξη και πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.

Πηγές:
Menopause.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά