Η συγκέντρωση των υγειονομικών κατά των απογευματινών ιατρείων είχε λήξει το απόγευμα της Τρίτης, όταν έφτασε στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας δέχτηκε σποραδικές διαμαρτυρίες από πολίτες που βρέθηκαν εκεί και είχε έναν σύντομο διάλογο με έναν εξ αυτών, μέσα στους χώρους του νοσοκομείου.

"Εγώ πλήρωνα 35 χρόνια ΤΕΒΕ, χιλιαρικάκι μήνα - μήνα, και θέλω να έχω περίθαλψη δωρεάν. Όχι να μου λες να πληρώνω ξανά τριακοσάρια και χιλιάρια για να χειρουργηθώ", του είπε συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας.

"Κι εγώ πληρώνω", του απάντησε ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας πως τα ένσημα και η κάλυψη των νοσοκομείων είναι δύο διαφορετικά πράγματα. "Εμένα ο Τόμσεν μου είχε πει, κάλυψη στα νοσοκομεία θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν. Και του είπα όχι, η κάλυψη στα νοσοκομεία είναι άσχετη με την πληρωμή κι εμείς θα καλύπτουμε και τον ανασφάλιστο συμπολίτη μας. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του. Άρα, τα ένσημα που μου λες και η κάλυψη των νοσοκομείων είναι άσχετα πράγματα", ανέφερε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση