Η κλιματική αλλαγή βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη με ελβετική συμμετοχή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η μείωση της βιοποικιλότητας, επιδεινώνουν προβλήματα υγείας όπως το άσθμα, οι αλλεργίες και ο καρκίνος.

"Η κλιματική αλλαγή αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και ολόκληρου του οικοσυστήματος", γράφει η ερευνητική ομάδα στη μελέτη.

Η μείωση της βιοποικιλότητας και η αστικοποίηση έχουν μειώσει τις θετικές περιβαλλοντικές επιδράσεις, εξήγησαν οι ερευνητές, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύθηκαν σήμερα στο περιοδικό "Frontiers in Science".

Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να αναπτυχθεί σωστά. Παράλληλα, οι άνθρωποι εκτίθενται όλο και περισσότερο σε "αρνητικές" πιέσεις λόγω της αύξησης της γύρης και του καπνού από δασικές πυρκαγιές, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι αλλαγές είναι οι κύριες αιτίες της πρόσφατης αύξησης των αλλεργιών, του άσθματος, του καρκίνου και άλλων ανοσοδιαμεσολαβούμενων ασθενειών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άντρες με παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για κακή υγεία της καρδιάς στο μέλλον  [μελέτη]
Δυναμικό ‘’παρών’’ της ΔΟΘ στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στη Γενεύη
Πανελλήνιες : Πώς θα αυξήσετε την απόδοση και θα αποφύγετε ιατρικά προβλήματα