Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ) πλησιάζει και φέτος, με κεντρικό μήνυμα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γύρω από τη διάγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Στις 30 Μαΐου, η κοινότητα των ατόμων με ΠΣ, οι οικογένειές τους, οι φίλοι και οι επαγγελματίες υγείας ενώνονται για να προάγουν την κατανόηση και τη στήριξη προς τα άτομα που πάσχουν από αυτή τη χρόνια πάθηση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας συμμετέχει ενεργά, στη προώθηση της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ακολουθώντας το φετινό παγκόσμιο μήνυμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (MSIF),  “Μy MS diagnosis”,  παρουσιάζοντας μια σειρά από καινοτόμες δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση και στην ευρύτερη ενημέρωση του κοινού.

Η ΠΟΑμΣΚΠ παρουσιάζει μια νέα εφαρμογή, σχεδιασμένη ειδικά για άτομα με ΠΣ, η οποία προσφέρει εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση της νόσου. Η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη νόσο, παρακολούθηση συμπτωμάτων, υπενθυμίσεις για φαρμακευτική αγωγή και δυνατότητα επικοινωνίας με επαγγελματίες υγείας.

Συγκεκριμένα από την ΠΟΑμΣΚΠ και την TechApps Healthier αναπτύχθηκε εφαρμογή με στόχο την αξιόπιστη και σε βάθος ενημέρωση και υποστήριξη ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, οικείων τους και λοιπών ενδιαφερομένων. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε Android και iOS στην ελληνική γλώσσα.

Αναλυτικότερα τα key features:

•           Πρόσβαση σε γενικές, αλλά και εξειδικευμένες πληροφορίες για τη νόσο,

•           Συστάσεις διαχείρισης και λοιπές πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια

•           Διατήρηση ιστορικού συμπτωμάτων και της φαρμακευτικής τους αγωγής τοπικά στη συσκευή τους για την διευκόλυνσή τους στην παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου και την επικοινωνία με επαγγελματίες υγείας.

•           Σχετιζόμενες δομές και διαδικασίες μέσω χρήσιμων συνδέσμων και στοιχείων επικοινωνίας.

Επιπλέον, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης και μέσω της νέας καμπάνιας που διοργανώνει η ΠΟΑμΣΚΠ, ασθενείς με ΠΣ μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις εμπειρίες τους με τη διάγνωση της νόσου. Οι μαρτυρίες αυτές στοχεύουν στο να αναδείξουν τις προκλήσεις, τους φόβους και τις ελπίδες που συνοδεύουν τη διάγνωση, ενθαρρύνοντας την ανοιχτή συζήτηση και την υποστήριξη.

Τέλος, η ΠΟΑμΣΚΠ- όπως αναφέρθηκε επιγραμματικά παραπάνω-, διοργανώνει Πανελλήνια Καμπάνια ενημέρωσης με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας. Η καμπάνια περιλαμβάνει tips, δηλώσεις, ερωτήσεις και απαντήσεις που καλύπτουν αποκλειστικά επαγγελματίες υγείας, σκοπεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Με τη φετινή καμπάνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στοχεύει να φωτίσει τη σημασία της έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης, ενδυναμώνοντας τα άτομα με ΠΣ και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν τη νόσο με δύναμη και ελπίδα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νερό με σπόρους chia: Μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά;
‘Αδ. Γεωργιάδης: Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ καθιστά τη θέση τους πιο ελκυστική
Γιατροί ΕΣΥ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους άσκησης ιδιωτικού έργου